- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (31.05.2013, 18:01)
- Florin Badescu
"Şobolanul marţian": Silueta unei "creaturi" patrupede, descoperită în fotografiile făcute pe Marte de roverul Curiosity - FOTO
Un blogger japonez a descoperit silueta unei "creaturi" patrupede, surprinsă într-una dintre zecile de fotografii realizate pe planeta Marte de roverul american Curiosity.
Urmărește
2530 afișări
"Şobolanul marţian": Silueta unei "creaturi" patrupede, descoperită în fotografiile făcute pe Marte de roverul Curiosity (Imagine;: nasa.gov)
Imaginea, postată pe site-ul UFO Sightings Daily, prezintă "şobolanul marţian", care pare să fie o creatură cu patru picioare şi o coadă, printre rocile de pe Marte.
Potrivit textului care însoţeşte fotografia, creatura "pare să semene cu un rozător, dar poate fi şi o şopârlă", informează huffingtonpost.com.
Presupusul "şobolan marţian" nu trebuie confundat însă cu o altă imagine controversată descoperită în luna decembrie. O imagine realizată de roverul Curiosity în situl "Rocknest" în septembrie 2012 arată o siluetă care seamănă cu cea a unei veveriţe. Potrivit UFO Sightings Daily, acea imagine ar putea fi rezultatul unui experiment desfăşurat de NASA pe planeta roşie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cine este columbianul instigat de un rus care a încercat operaţiunea de sabotaj în România
-
Zborul unui avion ultra-uşor deasupra Galaţiului, prezentat în mod fals drept evoluţia unei drone
-
Resturi de drone de provenienţă rusească de tip Geran1/2 găsite în Ceatalchioi şi Chilia Veche
Noua imagine descoperită de bloggerul japonez ar putea fi tot un rezultat al unui experiment desfăşurat de NASA sau o aliniere întâmplătoare a unor roci, afirmă jurnaliştii de la Huffington Post.
La începutul acestui an, agenţia spaţială americană a anunţat că roverul Curiosity a descoperit indicii care atestă faptul că viaţa ar fi putut să existe în trecut pe Marte. Cercetătorii de la NASA au analizat în februarie probele extrase dintr-o rocă marţiană şi au descoperit în acele eşantioane prelevate elementele chimice necesare pentru întreţinerea vieţii.
Curiosity, un vehicul de o tonă, cu şase roţi, care a costat 2,5 miliarde de dolari, cel mai greu şi mai sofisticat robot trimis vreodată pe Marte, a coborât în zona ecuatorului marţian în craterul Gale pe 6 august 2012, pentru o misiune de cel puţin doi ani. Principalul obiectiv al misiunii este acela de a determina dacă planeta roşie a permis în trecutul ei existenţa vieţii microbiene.
De la sosirea sa pe Marte, Curiosity a parcurs o distanţă de 700 de metri pe solul marţian.
Roverul american va porni în curând spre poalele Muntelui Sharp, un masiv înalt de 5.500 de metri care se află în centrul craterului Gale, situat la opt kilometri de locul în care se află robotul în acest moment.
Întrucât Curiosity rulează cu o viteză de cel mult 0,15 kilometri / oră, robotul va avea nevoie de mai multe luni pentru a ajunge la destinaţia lui finală.
Poalele Muntelui Sharp, formate din mai straturi sedimentare diferite, prezintă semnele unei expuneri, în trecut, la acţiunea apei lichide.
Citește pe alephnews.ro: Olaf Scholz îl critică aspru pe Elon Musk: „Sprijinul său pentru extrema dreaptă reprezintă un pericol pentru democrația europeană”
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cameron Diaz a revenit în industrie după o pauză de un deceniu. Noul film, „Back in Action”, este o comedie de acțiune alături de Jamie Foxx
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
După Ingrid Baciu, România mai pierde încă un astrolog. A murit după o luptă grea cu cancerul
CANCAN.RO
Cum arată, în realitate, Loredana Groza. Vedeta a postat imagini fără FILTRE de înfrumusețare pe Internet
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:46
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1059. Administraţia Biden sprijină în secret dezvoltarea dronelor Ucrainei, dezvăluie NYT / Premierul Ungariei, Viktor Orban, cere ridicarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei / Formare militară de bază în instituţiile de învăţământ superior din Ucraina, începând cu septembrie 2025
-
astăzi, 20:13