- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BOSTON, (20.08.2009, 09:34)
Sportul practicat obsesiv poate crea o dependenţă similară celei de heroină
Exerciţiile fizice pot provoca o dependenţă similară celei induse de heroină, iar privarea de efort fizic în cazul sportivilor se manifestă similar cu privarea de drog, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Tufts University din Boston (SUA), citat de dailymail.co.uk.
Urmărește
106 afișări
Sportul practicat obsesiv poate crea o dependenţă similară celei de heroină (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Potrivit studiului, aşa cum consumul de droguri uşoare duce la consumul de droguri de mare risc, la fel şi exerciţiile fizice uşoare, precum joggingul sau ciclismul, pot determina oamenii să se pregătească pentru probe de triatlon sau de 100 de mile (circa 160 kilometri) pe bicicletă.
Atunci când nu practică exerciţii fizice, sportivii se manifestă precum toxicomanii care încearcă să renunţe la viciu - tremură, dinţii încep să clănţăne involuntar, au senzaţia de somnolenţă.
În plus, sportul practicat obsesiv, pentru reducerea greutăţii corporale, poate duce la anorexie atletică, o maladie care poate fi fatală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Administraţia Trump va intensifica arestările imigranţilor în marile oraşe din SUA
-
Frigul extrem face ca inaugurarea lui Trump să se facă în interior, pentru prima dată în 40 de ani
-
Industria care poate să pună România pe hartă. Experţii spun că potenţialul „este imens”, dar facem greşeli de amatori
"Ca şi în cazul mâncatului, şi al altor elemente ale vieţii, moderaţia pare să fie soluţia", notează publicaţia Behavioural Neuroscience.
Studiul a fost realizat pe şobolani, împărţiţi în două grupuri - unii au fost puşi să alerge pe o roată, ceilalţi nu au făcut efort fizic. Animalelor le-a fost administrată apoi naloxonă, o substanţă folosită pentru tratarea supradozelor şi dependenţei de droguri.
Simptomele pe care le-au manifestat şobolanii activi au fost mai intense, întrucât ei au înregistrat la nivelul creierului transformări similare cu cele induse de consumul de droguri, au concluzionat cercetătorii.
Citește pe alephnews.ro: Cercetătorii au descoperit că o substanță psihedelică poate trata dependența de alcool. DMT este o substanță cunoscută de secole
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce gadgeturi vor cumpăra milionarii în 2025? Printre aparate se numără și roboții care strâng totul de prin casă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Ce s-a ales de Anna Kournikova și cum a ajuns să arate trupul ei în 2025, la 22 de ani de la retragerea din tenis
CANCAN.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe