- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (10.03.2014, 13:18)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Staţia Spaţială Internaţională, condusă în premieră de un astronaut japonez
Koichi Wakata a devenit, duminică, primul astronaut japonez care coordonează echipajul de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).
Urmărește
108 afișări
Staţia Spaţială Internaţională, condusă în premieră de un astronaut japonez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Koichi Wakata, în vârstă de 50 de ani, a fost inginer de zbor pe ISS şi s-a alăturat actualei misiuni spaţiale pe 7 noiembrie 2013, împreună cu alţi doi colegi japonezi.
"Preiau cu modestie comanda staţiei spaţiale. (...) Cred că acest lucru reflectă o reală încredere faţă de Japonia şi faţă de ceea ce a realizat Japonia în ultimii ani", a declarat Wakata, în timpul ceremoniei organizate pentru preluarea funcţiei, transmisă de postul TV al NASA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Fostul comandant al ISS, Oleg Kotov, inginerul de zbor Serghei Riazanski, ambii din Rusia, şi astronautul NASA Mike Hopkins vor părăsi avanpostul spaţial luni, iar înlocuitorii acestora vor sosi pe staţie pe 26 martie.
Până în prezent, patru astronauţi japonezi, printre care şi Wakata, au făcut parte din echipajul staţiei spaţiale.
Koichi Wakata a mai participat anterior la două misiuni spaţiale.
Alături de astronautul NASA Rick Mastracchio şi cosmonautul rus Mihail Tiurin, Wakata va rămâne pe staţia spaţială până la mijlocul lunii mai.
Una dintre primele sale misiuni în calitate de comandant va fi să monitorizeze sosirea unui transport cu instrumente de explorare spaţială, care va fi lansat din Cape Canaveral, pe 16 martie, şi va trebui să ajungă pe ISS pe 18 martie.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent cu cel dintr-un avion Boeing 747.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe