- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (10.03.2014, 13:18)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Staţia Spaţială Internaţională, condusă în premieră de un astronaut japonez
Koichi Wakata a devenit, duminică, primul astronaut japonez care coordonează echipajul de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).
Urmărește
108 afișări
Staţia Spaţială Internaţională, condusă în premieră de un astronaut japonez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Koichi Wakata, în vârstă de 50 de ani, a fost inginer de zbor pe ISS şi s-a alăturat actualei misiuni spaţiale pe 7 noiembrie 2013, împreună cu alţi doi colegi japonezi.
"Preiau cu modestie comanda staţiei spaţiale. (...) Cred că acest lucru reflectă o reală încredere faţă de Japonia şi faţă de ceea ce a realizat Japonia în ultimii ani", a declarat Wakata, în timpul ceremoniei organizate pentru preluarea funcţiei, transmisă de postul TV al NASA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Fostul comandant al ISS, Oleg Kotov, inginerul de zbor Serghei Riazanski, ambii din Rusia, şi astronautul NASA Mike Hopkins vor părăsi avanpostul spaţial luni, iar înlocuitorii acestora vor sosi pe staţie pe 26 martie.
Până în prezent, patru astronauţi japonezi, printre care şi Wakata, au făcut parte din echipajul staţiei spaţiale.
Koichi Wakata a mai participat anterior la două misiuni spaţiale.
Alături de astronautul NASA Rick Mastracchio şi cosmonautul rus Mihail Tiurin, Wakata va rămâne pe staţia spaţială până la mijlocul lunii mai.
Una dintre primele sale misiuni în calitate de comandant va fi să monitorizeze sosirea unui transport cu instrumente de explorare spaţială, care va fi lansat din Cape Canaveral, pe 16 martie, şi va trebui să ajungă pe ISS pe 18 martie.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent cu cel dintr-un avion Boeing 747.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14