- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (14.02.2010, 19:49)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stickul USB - bilet de autobuz, modem sau PC virtual
Stickul USB, după ce a desfiinţat dischetele şi CD-urile reinscripţionabile, şi-a depăşit tot mai mult funcţia de simplu dispozitiv de stocare de date şi s-a transformat recent în bilet de autobuz, album muzical, modem sau chiar PC virtual.
Urmărește
301 afișări
Stickul USB - bilet de autobuz, modem sau PC virtual (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Aceşti câţiva centimetri încărcaţi de tehnologie de vârf vor fi utilizaţi, începând de luni, într-un nou scop, odată cu lansarea în oraşul francez Montpellier a primului stick USB din Europa ce va putea fi folosit în mijloacele de transport. El va putea fi reîncărcat pe internet şi conectat la un computer.
Odată urcat în autobuz sau în tramvai, este suficient ca dispozitivul să fie trecut în faţa unui dispozitiv de citire care validează biletul. "Stickul este echipat cu o componentă care îi permite să comunice, fără contact direct, şi are o memorie de 1 Gigaoctet", a explicat Frédéric Linossier, directorul departamentului tehnologic al companiei Transdev, unul dintre iniţiatorii proiectului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Specialiştii din Montpellier se gândesc deja la noi aplicaţii posibile, precum plata accesului la piscină sau diverse aplicaţii în procesul de învăţământ. "Am putea descărca pe un stick USB toate manualele unui elev, în format electronic", spun ei.
Portofelul electronic francez Moneo este testat şi el pe suport USB în oraşele franceze Bordeaux şi Toulon.
În 2009, s-au vândut 11,4 milioane stickuri USB în Franţa, încasările obţinute de pe urma lor fiind de 164,6 milioane de euro, potrivit Institutului GFK. Pe plan mondial, s-au vândut 1,07 miliarde de astfel de dispozitive, potrivit companiei de cercetare de piaţă Gartner. Aceste cifre nu includ şi stickurile folosite pentru a se conecta la internet, via 3G sau Wi-Fi. În Franţa, la sfârşitul anului 2009, existau peste două milioane de stickuri USB 3G.
Deşi au apărut tot mai multe forme fanteziste ale dispozitivului, "lucrurile evoluează extrem de rapid în ceea ce priveşte capacitatea de stocare", afirmă Marc Héraud, secretarul general al Sindicatului naţional francez pentru suporturi de imagine şi informaţie (SNSII).
"Cele mai căutate pe piaţă sunt acum stickurile de 4 gigaocteţi, care reprezintă 50% din vânzări", acest format interesând în special industria muzicală, deoarece este ideal pentru vânzările de albume, în timp ce segmentul format din stickuri de 1 gigaoctet sau mai mici aproape a dispărut, reprezentând în prezent doar 1,4% din piaţa franceză.
Constructorul american Kingston Technology a prezentat în iulie 2009 un stick de 256 de gigaocteţi, un record mondial în materie, fiind echivalentul a 365 de CD-uri, declarând că, în viitor, capacitatea de stocare va creşte tot mai mult.
Aproape pentru a stoca programele unui PC virtual. Gigantul american Microsoft a semnat de exemplu un acord cu Interpol pentru a furniza serviciilor de poliţie din 187 de ţări un stick conţinând mai multe programe, grupate sub numele de COFFEE (Computer Online Forensic Evidence Extractor), care permit accesul la datele conţinute de computerul unui suspect.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe