- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (12.05.2014, 16:26)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Bărbaţii scunzi trăiesc mai mult
Bărbaţii scunzi trăiesc mai mult, longevitatea cea mai mare fiind înregistrată în rândul bărbaţilor cu o înălţime sub 1,55 metri, au constatat oamenii de ştiinţă americani, care au explicat acest fenomen prin moştenirea genetică.
Urmărește
476 afișări
STUDIU: Bărbaţii scunzi trăiesc mai mult (Imagine: Shutterstock)
O versiune protectoare a unei anumite gene, denumită FOXO3, duce la o creştere mai redusă în greutate în timpul dezvoltării fetale, însă, din câte se pare, poate prelungi şi durata vieţii, informează dailymail.co.uk.
Bărbaţii mai scunzi au prezentat, de asemenea, niveluri mai scăzute de insulină şi au avut un risc mai mic de a se îmbolnăvi de cancer în timpul vieţii.
"Am împărţit bărbaţii în două grupuri - cei care aveau o înălţime sub 1,55 metri şi cei care aveau o înălţime peste 1,60 metri. Bărbaţii care aveau o înălţime sub 1,55 metri au avut cea mai mare durată de viaţă", a declarat Bradley Willcox, de la Universitatea din Hawaii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Studiul, publicat în revista Plos One, a vizat peste 8.000 de bărbaţi americani cu rădăcini americane, născuţi între 1900 şi 1919, urmărindu-se în paralel stilul de viaţă şi sănătatea subiecţilor.
"Acest studiu arată pentru prima oară că mărimea organismului are legătură cu gena FOXO3. Ştiam acest lucru în privinţa modului în care îmbătrânesc animalele. Nu ştiam că acest lucru este valabil şi în cazul oamenilor. Am descoperit aceeaşi versiune sau o versiune uşor diferită la şoareci, limbrici şi muşte. Chiar şi drojdia are o versiune a acestei gene, care este importantă pentru longevitatea acestor specii", a explicat Bradley Willcox.
Aproximativ 1.200 dintre bărbaţii participanţi la studiu au trăit peste 90 sau 100 de ani, iar aproximativ 250 dintre aceştia mai trăiesc şi în prezent.
Un studiu separat, publicat în 2012, a avut rezultate similare. Acest studiu a observat 500 de bărbaţi din Sardinia, născuţi între 1866 şi 1915, descoperind că bărbaţii mai scunzi au trăit cu doi ani mai mult decât semenii lor mai înalţi.
Şoarecii, şobolanii, poneii şi maimuţele mai mici de statură trăiesc în general mai mult decât speciile de dimensiuni mai mari. Elefantul asiatic de talie mică trăieşte mai mult decât elefantul de talie mai mare.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe