Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Studiu BBC: Generaţia Z bea mai puţin

Studiu BBC: Generaţia Z bea mai puţin

Tinerii din generaţia Z fie o iau încet, fie nu beau deloc, fie beau mai rar şi în cantitate mai mică decât generaţiile anterioare, transmite un studiu efectuat de BBC.
Studiu BBC: Generaţia Z bea mai puţin

Un studiu din 2019  a arătat că tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani erau abstinenţi comparativ cu generaţia de boomeri în vârstă de 55-74 de ani.

15% din tinerii britanici din generaţia Z nu au consumat niciodată alcool.

Printre adulţii din SUA, Gallup a arătat că cei cu vârste cuprinse între 35 şi 54 de ani sunt cel mai probabil să consume alcool (70%), în comparaţie cu Generaţia Z (60%) şi Boomerii (52%), în timp ce un alt studiu din 2020 a constatat că abstinenţa la alcool a crescut de la 20% la 28% într-un deceniu.

Dintre cei care beau, cea mai mare parte a tinerilor europeni beau o dată pe lună (27%), în timp ce în SUA, cel mai mare grup bea o dată pe săptămână (25%).

Scăderea consumului de alcool în rândul tinerilor, potrivit experţilor, este remarcabilă şi răspândită în majoritatea ţărilor europene cu venituri mari , precum şi în SUA, Australia şi Noua Zeelandă.

În timpul pandemiei de COVID, australienii din generaţia Z au cam renunţat la alcool, 44% raportând că au băut mai puţin, scrie BBC