- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.07.2014, 14:11)
- Florin Badescu
STUDIU: Câinii sunt capabili de gelozie
Câinele, considerat cel mai bun prieten al omului, împarte cu acesta şi un "defect de caracter", gelozia, potrivit unui studiu publicat miercuri în Statele Unite, ai cărui autori afirmă că acest sentiment este asociat cu instinctul de supravieţuire.
Urmărește
365 afișări
STUDIU: Câinii sunt capabili de gelozie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Studiul a fost realizat pe un grup de 36 de câini din rase diverse. Stăpânii lor se jucau cu trei obiecte diferite, iar cercetătorii monitorizau reacţiile animalelor.
Atunci când stăpânii se prefăceau că se jucau cu un obiect ce avea forma unui câine şi era capabil să latre şi să mişte coada, reacţiile au fost asemănătoare mult mai frecvent în rândul patrupezilor adevăraţi, în comparaţie cu situaţiile în care experimentul era realizat cu unul dintre celelalte două obiecte.
Astfel, câinii îşi împingeau stăpânii de două ori mai des în scenariul cu câinele fals (78%) faţă de cazurile în care oamenii din experiment se jucau cu o lanternă în formă de lămâie (42%) sau citeau cu voce tare o carte ale cărei pagini acţionau ca nişte felicitări muzicale (22%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
-
Gigantul francez al produselor de lux LVMH a redevenit cea mai valoroasă companiei din Europa după ce a depăşit Novo Nordisk
De asemenea, circa 30% dintre animale au încercat să se interpună între câinele din pluş şi stăpânii lor, iar un sfert dintre ei au prezentat gesturi agresive faţă de acea jucărie.
"Potrivit studiului nostru, câinii au afişat nu doar un comportament care duce cu gândul la gelozie, ci au încercat şi să elimine relaţia dintre stăpânii lor şi presupusul rival al lor", a explicat Christine Harris, care a publicat acest studiu în revista PLOS ONE, alături de colega ei Caroline Prouvost. Ambele cercetătoare profesează la Universitatea California din San Diego.
"Se pare că ei (câinii) erau motivaţi de grija de a proteja o relaţie socială importantă pentru ei", a adăugat coordonatoarea studiului.
Citește pe alephnews.ro: Viktor Orbán blochează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Ce soluții are UE
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:46
-
astăzi, 20:35