- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (11.06.2016, 08:30)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Ce se întâmplă atunci când africanii ''adoptă'' dieta unui american timp de 2 săptămâni
În cadrul unui studiu, cercetătorii au cerut participanţilor, 20 de americani iubitori de alimente fast food, să facă schimb de obiceiuri alimentare cu 20 de persoane care trăiesc în mediul rural din Africa de Sud.
Urmărește
6247 afișări
Ce se întâmplă atunci când africanii ''adoptă'' dieta unui american timp de 2 săptămâni
Potrivit Descoperă, rezultatul studiului a fost că, în termen de două săptămâni, sud-africanii au avut schimbări "remarcabile" în biomarkerii care indică riscul de cancer de colon. Pe când americanii şi-au redus foarte mult aceşti bioindicatori datorită noii lor diete specifice mediului rural african.
"În doar două săptămâni, o schimbare a dietei dintr-una occidentalizată la una africană tradiţională, bogată în fibre şi săracă în grăsimi, a redus aceşti biomarkeri ai riscului de cancer. Acest lucru indică faptul că niciodată nu este prea târziu să-ţi modifici indicatorii ce indică riscul de cancer de colon", a declarat cercetătorul principal Stephen O'Keefe, de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Studiul a fost iniţiat după ce cercetătorii au observat că afro-americanii au o rată de 13 ori mai mare de cancer de colon decât sud-africanii. Cercetătorii au presupus că această diferenţă se datorează unui rezultat al dietei americanilor care este săracă în fibre şi bogată în proteine animale şi grăsimi.
Pentru cerectare, ei au invitat câte 20 de voluntari sănătoşi, de vârstă mijlocie, din fiecare comunitate (afro-americani şi sud-africani) şi au efectuat un schimb de alimente timp de două săptămâni. Toată perioada, voluntarii au fost supravegheaţi cu atenţie. În acest timp, americanii au adoptat dietele sărace în grăsimi şi bogate în fibre, iar sud-africanii au consumat produse cu emisii reduse de fibre, diete bogate în grăsimi, mai mulţi burgeri şi cartofi prăjiţi.
Cercetătorii au măsurat nivelul biomarkerilor importanţi, care indică riscul de cancer de colon, înainte şi după experiement.
"Modificarea dietei alimentare a dus la schimbări remarcabile şi reciproce a biomarkerilor mucoasei cu risc crescut de cancer. Schimbări au fost înregistrate şi în aspectele microflorei şi metabolismului, cunoscute ca elemente care afectează riscul de cancer", au notat cercetătorii în articolul publicat în revista Nature Communications.
Cercetătorii estimează că până la o treime din cazurile de cancer de colon ar putea fi evitate dacă dieta alimentară ar suferi modificări, relatează Descoperă.
Un alt studiu recent a demonstrat că, la şobolani, este nevoie de numai două săptămâni de dietă cu junk food, pentru ca organismele lor să sufere schimbări în comportamentul alimentar.
"Am constatat că este foarte încurajator faptul că doar două săptămâni de modificări ale dietei pot aduce schimbări în indicatorii de sănătate care indică îmbunătăţiri", a declarat Amanda Salis, expert în nutriţie şi obezitate de la Universitatea din Sydney, care nu a fost implicat în studiu.
Citeşte şi: Un studiu oferă noi indicii despre originea apei care ar putea exista în interiorul Lunii
Citeşte şi: STUDIU Efectele legii dării în plată: Primele scăderi de preţ la apartamente după 6 luni de creştere
Citeşte şi: Studiu: 5,2% dintre români au fost diagnosticaţi cu cancer, la un moment dat, de-a lungul vieţii
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe