- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (04.02.2014, 09:29)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Cuplurile care vizionează filme romantice au relaţii mai durabile
Cuplurile care urmăresc cinci filme despre relaţii pe lună, discutând apoi despre acestea, îşi reduc la jumătate riscul de divorţ sau separare în primii trei ani de relaţie, au descoperit cercetătorii americani de la Universitatea Rochester.
Urmărește
670 afișări
STUDIU: Cuplurile care vizionează filme romantice au relaţii mai durabile (Imagine: Shutterstock)
Studiul cercetătorilor americani, publicat în Journal of Consulting and Clinical Psychology, arată că vizionarea filmelor romantice în cuplu şi discuţiile pe tema acestora se pot dovedi la fel de eficiente ca şi metodele propuse în terapiile de cuplu - reducând rata divorţului sau a separării de la 24 % la 11 %, după trei ani, conform dailymail.co.uk.
Studiul, la care au participat 174 cupluri, este prima cercetare pe termen lung ce compară diferite tipuri de terapie de cuplu, în etapele timpurii ale relaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
"La început, am crezut că tratamentul cu ajutorul filmelor va fi de ajutor, dar nu aproape la fel de mult ca şi celelalte programe în care predam toate celelalte metode moderne (de terapie, n.r.)", a declarat Ronald Rogge, profesor asociat de psihologie la Universitatea Rochester şi coordonatorul studiului.
Cercetătorii au împărţit întâmplător cuplurile proaspăt căsătorite în trei grupe: managementul conflictului, exersarea compasiunii şi acceptării şi, în sfârşit, conştientizarea relaţiei cu ajutorul filmelor.
Participanţii din a treia grupă au fost rugaţi să urmărească, într-un ritm de un film pe săptămână, o listă de 47 de filme despre relaţii, şi să discute pe marginea filmului vizionat aproximativ 45 de minute, pe baza unor instrucţiuni prealabile.
Toate cele trei metode au redus la jumătate rata divorţului şi a separării, care a ajuns la 11 %, în comparaţie cu rata de 24 % înregistrată în rândul grupului de control. Partenerii din grupul de control nu au primit niciun fel de instrucţiuni sau pregătire, în schimb aveau aceeaşi vârstă, educaţie, etnie şi grad de satisfacţie în relaţie ca participanţii la teste.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că discutarea filmelor despre relaţii a fost la fel de eficientă ca programele mai intensive de exersare a abilităţilor de comunicare în cuplu.
"Cred că schimbarea apare atunci când cuplurile reinvestesc în relaţie şi examinează dintr-o perspectivă critică propriului comportament", a precizat Ronald Rogge.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe