- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (07.08.2014, 17:49)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Curele de slăbire pot contribui la accentuarea stării de depresie
Cele mai multe persoane vor să slăbească pentru că sunt de părere că astfel viaţa lor se va schimba în bine, dar, uneori, dietele pe care le urmează le fac să se simtă mai rău, iar riscul de a dezvolta depresie este mai mare în cazul lor, se arată într-un nou studiu, potrivit dailymail.co.uk.
Urmărește
366 afișări
STUDIU: Curele de slăbire pot contribui la accentuarea stării de depresie (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii britanici au descoperit că pierderea în greutate nu îi face pe oameni fericiţi, aşa cum se credea. Din contră, persoanele care au reuşit să piardă în greutate, în timpul studiului, au fost de două ori mai predispuse să se simtă triste, singure şi letargice, în comparaţie cu cele care şi-au menţinut greutatea ori s-au îngrăşat.
Cercetarea, realizată la University College London, a arătat că industria de publicitate le transmite persoanelor care vor să piardă în greutate că vieţile lor se vor schimba în bine dacă sunt mai slabe. Din acest motiv, acestea se simt dezamăgite când descoperă că s-au schimbat foarte puţine lucruri în viaţa lor, în afară de numărul kilogramelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de aproximativ 2.000 de persoane supraponderale şi obeze (bărbaţi şi femei), cu vârsta de peste 50 de ani.
Participanţii la studiu au fost cântăriţi la începutul studiului şi au răspuns unor întrebări privind frecvenţa momentelor în care s-au simţit trişti, singuri şi indiferenţi.
Patru ani mai târziu, 14% dintre voluntari au pierdut 5% din greutatea lor corporală - suficient, potrivit cercetătorilor, pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate.
Testele efectuate au arătat că nivelul tensiunii arteriale şi cel al grăsimilor rele din sânge au scăzut, însă voluntarii au manifestat o stare proastă de dispoziţie.
Persoanele care au scăzut în greutate au fost cu 78% mai predispuse să manifeste simptome ale depresiei, spre deosebire de cele care nu au slăbit, se mai arătă în studiul cercetătorilor britanici.
"Noi nu vrem să descurajăm pe nimeni să încerce să piardă în greutate, un lucru care înseamnă beneficii fizice extrordinare, dar oamenii nu ar trebui să se aştepte ca pierderea în greutate să le îmbunătăţească instantaneu toate aspectele vieţii", a spus Sarah Jackson, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe