- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (15.03.2014, 07:15)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: DE CE nu e bine să păstrăm telefonului mobil în dormitor, în timpul nopţii
Păstrarea telefonului mobil în dormitor, în timpul nopţii, creează tulburări de somn, prin inducerea stării de "hipervigilenţă", au constatat oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.
Urmărește
4376 afișări
STUDIU: DE CE nu e bine să păstrăm telefonului mobil în dormitor, în timpul nopţii
Opt din zece persoane ţin telefonul mobil în apropierea patului, în timpul nopţii, şi aproape jumătate utilizează telefonul mobil pe post de ceas deşteptător, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.
Îngrijorarea experţilor în legătură cu acest fenomen este aceea că prezenţa telefonului mobil în apropierea patului, pe timp de noapte, induce o stare de "hipervigilenţă", care creează tulburări de somn şi chiar insomnie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Cei mai mulţi oameni vor avea parte de un somn mai bun dacă în dormitor nu există telefoane mobile şi alte dispozitive electronice, cum ar fi televizorul, a afirmat Guy Meadows, expert în cercetarea insomniei, la The Sleep School din Londra.
Există, de asemenea, ipoteze conform cărora păstrarea telefonului mobil pe noptieră ar putea provoca ameţeli şi dureri de cap, deşi nu există deocamdată argumente convingătoare în sprijinul teoriei potrivit căreia acest lucru este cauzat de radiaţiile câmpului electromagnetic.
Una dintre principalele cauze care afectează somnul este, însă, fără nicio îndoială, lumina intermitentă emisă de telefoanele mobile, mai ales de pe monitorul telefoanelor inteligente, de ultimă generaţie.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe