- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- TURKU, (31.12.2013, 16:10)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Emoţiile afectează diferit corpul uman
Emoţiile diverse pe care oamenii le resimt în anumite momente ale vieţii au un impact diferit asupra părţilor organismului, tristeţea slăbind puterea braţelor, în timp ce dezgustul afectează sistemul digestiv, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii finlandezi.
Urmărește
1318 afișări
STUDIU: Emoţiile afectează diferit corpul uman (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)
Studiul a arătat că emoţiile afectează corpul în mod diferit. De exemplu, dacă o persoană este nervoasă, braţele şi capul devin mai puternice, poate şi pentru că, în mod subconştient, corpul se pregăteşte pentru o luptă, potrivit dailymail.co.uk.
În schimb, efectul tristeţii este complet opus. O persoană tristă nu simte nicio putere în braţe, ci se simte slăbită. Cu toate acestea, este foarte atentă în ceea ce priveşte toracele şi inima.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
De asemenea, depresia poate face ca o persoană să se simtă slăbită, în timp ce dezgustul se resimte la nivelul gâtului şi al sistemului digestiv.
Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii finlandezi le-au cerut celor 700 de voluntari participanţi să descrie anumite emoţii pe care le-au resimţit după ce s-au uitat la filme şi au ascultat anumite poveşti. Atât bărbaţilor, cât şi femeilor li s-au dat apoi schiţe ale corpurilor şi li s-a cerut să coloreze părţile pe care ei le-au simţit mai active sau mai puţin active.
Rezultatele au arătat că dragostea "s-a simţit" până la degetele picioarelor, iar senzaţia de fericire a invadat întregul corp.
Descoperirea senzaţiilor corporale asociate cu emoţiile umane ar putea fi un punct de plecare pentru o mai bună înţelegere a tulburărilor de dispoziţie, precum depresia şi anxietatea, sunt de părere cercetătorii de la Universitatea din Turku, autorii studiului.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe