- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LEIDEN, (22.12.2015, 15:09)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Filmele horror perturbă circulaţia sangvină
Cercetătorii olandezi au realizat de curând un studiu potrivit căruia abuzul de filme horror poate să provoace tulburări ale circulaţiei sangvine şi, în special, o coagulare anormală a sângelui, informează site-ul topsante.fr.
Urmărește
394 afișări
STUDIU: Filmele horror perturbă circulaţia sangvină
Cercetătorii de la Universitatea Leiden din Olanda au reunit 24 de voluntari, pe care i-au împărţit în două grupuri. Primul grup a vizionat "Insidious", un film SF horror lansat în 2010. Al doilea grup a avut parte de o proiecţie mult mai puţin înspăimântătoare: "A year in champagne", un documentar despre metodele de fabricare a şampaniei, realizat în 2015.
Cu 15 minute înainte de proiecţii, toţi voluntarii au fost supuşi unei recoltări de sânge. O altă recoltare a avut loc la 15 minute după încheierea proiecţiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Cercetătorii precizează că au cerut participanţilor să nu fumeze şi să nu consume alcool pe durata celor 24 de ore care au precedat experimentul.
Rezultatele au fost următoarele: 57% dintre voluntarii care au vizionat filmul horror "Insidious" au prezentat concentraţii anormal de ridicate ale factorului VIII (factor antihemofilic A), o proteină prezentă în plasma sagnvină şi care participă la procesul de coagulare.
Atunci când există un deficit de factor antihemofilic A, riscul de hemofilie creşte. Dar, atunci când această proteină există în cantităţi prea mari în organism, apare riscul de producere a cheagurilor, care pot să împiedice circulaţia sangvină şi să declanşeze astfel trombozele venoase.
Studiul cercetătorilor olandezi a fost publicat în revista ştiinţifică British Medical Journal.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe