- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (30.11.2014, 09:37)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Medicii prietenoşi au un impact negativ asupra sănătăţii pacienţilor
Medicii prietenoşi au un impact negativ asupra sănătăţii pacienţilor, au avertizat cercetătorii care au realizat un studiu potrivit căruia două treimi dintre doctorii tineri au probleme în a fi sinceri cu pacienţii pe care îi plac.
Urmărește
717 afișări
STUDIU: Medicii prietenoşi au un impact negativ asupra sănătăţii pacienţilor (Imagine: Shutterstock)
Încălcarea graniţelor dintre relaţiile sociale şi cele profesionale influenţează nivelul de îngrijire oferit şi îi împiedică pe pacienţi să fie sinceri referitor la efectele secundare importante ale tratamentelor, informează dailymail.co.uk.
Astfel, medicii ar trebui să se abţină să îşi adauge pacienţii ca prieteni pe Facebook, ar trebui să nu-i îmbrăţişeze şi să nu le permite să li se adreseze cu prenumele, au avertizat organizaţiile de reglementare în medicină din Marea Britanie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Cum ar fi arătat pacea în termenii Moscovei? Documente scurse dezvăluie cerinţele Proiectului de Pace al Rusiei din 2022
-
Culmea tupeului: Rusia acuză Occidentul de imixtiune în alegerile din Republica Moldova
-
Nelu Tătaru a fost plasat sub control judiciar pentru luare de mită
Decizia vine în urma unui studiu efectuat asupra a 338 de oncologi cu vârsta sub 40 de ani, publicat în revista The Lancet Oncology, potrivit căruia 59% dintre medicii participanţi consideră dificilă comunicarea veştilor rele pacienţilor pe care îi plac.
Totodată, 60% dintre subiecţii implicaţi în studiu au fost de părere că, dacă medicii devin apropiaţi de pacienţi, această relaţie îi poate împiedica să ia decizii obiective cu privire la îngrijirea respectivului pacient.
Cercetătorii spun că medicii care au intrat în această profesie în era digitală sunt cei mai predispuşi la a încălca linia de separaţie dintre viaţa profesională şi relaţia socială cu pacienţii, ceea ce poate avea repercusiuni asupra pacientului, acesta schimbându-şi comportamentul.
Pacienţii care au o relaţie apropiată cu medicii se pot simţi intimidaţi atunci când trebuie să se plângă de starea lor de sănătate sau pot să nu dea toate informaţiile necesare sau corecte despre efectele secundare ale terapiilor la care sunt supuşi.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe