- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (21.06.2014, 17:45)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Merele, printre alimentele eficiente în combaterea respiraţiei neplăcute provocate de usturoi
Merele, sucul de lămâie şi menta se numără printre alimentele care îi pot ajuta pe oameni să scape de respiraţia neplăcută provocată de consumul de usturoi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
327 afișări
STUDIU: Merele, printre alimentele eficiente în combaterea respiraţiei neplăcute provocate de usturoi (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani şi publicat în Journal of Food Science, ceaiul verde, pătrunjelul şi spanacul îi pot ajuta, de asemenea, pe oameni să scape de respiraţia neplăcută cauzată de consumul de usturoi.
Respiraţia neplăcută de după consumul de usturoi este cauzată de unul dintre compuşii care se regăsesc în acesta - sulfură de metil alil -, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul respiraţiei şi al transpiraţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Voluntarii care au participat la realizarea acestui studiu au mâncat usturoi în stare naturală, după care au consumat diferite alimente pentru a se observa care sunt eficiente în lupta cu respiraţia neplăcută.
Dintre toate alimentele consumate, s-a constatat că merele sunt cele mai eficiente în acest proces.
Totodată, toate alimentele care au dovedit că sunt eficiente sunt bogate în compuşi numiţi polifenoli, care descompun substanţele cu miros înţepător din usturoi. Aciditatea din sucul de lămâie ajută, de asemenea, în procesul de eliminare a acestui miros.
Pentru un rezultat mai bun, oamenii de ştiinţă recomandă combinarea acestor alimente cu usturoiul, atunci când acest lucru este posibil.
O cercetare anterioară a arătat că laptele poate reduce semnificativ concentraţiile de substanţe chimice care fac ca mirosul de usturoi să fie de lungă durată.
Citeşte şi:
7 motive ca să mănânci CIREŞE. Ce proprietăţi benefice au fructele-vedetă ale sezonului - FOTO
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe