- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (25.05.2023, 09:43)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Merele şi murele pot contribui la scăderea şanselor de apariţie a fragilităţii musculare
- Consumul de alimente precum merele şi murele ar putea contribui la reducerea şanselor de apariţie a fragilităţii.
- Alimentele pe bază de plante care conţin flavonoli ar putea fi potenţial legate de o probabilitate mai mică de apariţie a acestei afecţiuni, sugerează cercetarea.
Urmărește
549 afișări
STUDIU Merele şi murele pot contribui la scăderea şanselor de apariţie a fragilităţii musculare
Studiul sugerează că flavonoidele numite quercetină, care se găsesc în mere şi mure, ar putea fi cele mai importante pentru prevenirea fragilităţii.
Cercetătorii au constatat că pentru fiecare 10 mg de flavonoli mai mult consumaţi pe zi, aproximativ un măr de mărime medie, şansele de fragilitate au fost reduse cu 20%.
Potrivit Age UK, fragilitatea se caracterizează în general prin aspecte precum reducerea forţei musculare şi oboseala.
Aproximativ 10% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani trăiesc cu această afecţiune, iar această cifră creşte între 25% şi 50% pentru cei cu vârsta de peste 85 de ani.
Recomandările dietetice actuale pentru prevenirea fragilităţii se concentrează în principal pe aportul de proteine, potrivit Independent.
Dar cercetătorii spun că există multe alte alimente care pot avea beneficii pentru sănătate.
Autorii studiului spun: „S-ar putea să existe o oarecare validitate în vechea zicală, un măr pe zi ţine doctorul (sau fragilitatea) departe”.
„Constatările noastre sugerează că pentru fiecare 10 mg de aport mai mare de flavonoli pe zi, şansele de fragilitate au fost reduse cu 20%. Indivizii pot consuma cu uşurinţă 10 mg de aport de flavonoli pe zi, deoarece un măr de mărime medie are aproximativ 10 mg de flavonoli”.
Coautorii Shivani Sahni şi Courtney Millar, de la Harvard Medical School şi de la Hinda and Arthur Marcus Institute for Ageing Research, Hebrew SeniorLife, au declarat: „Deşi nu a existat o asociere semnificativă între aportul total de flavonoide şi fragilitate, un aport mai mare de flavonoli (una dintre subclasele de flavonoide) a fost asociat cu şanse mai mici de a dezvolta fragilitate”.
„În mod specific, un aport mai mare de quercetină a fost flavonoidul care a avut cea mai puternică asociere cu prevenirea fragilităţii. Aceste date sugerează că pot exista anumite subclase de flavonoide care au cel mai mare potenţial ca strategie dietetică pentru prevenirea fragilităţii”.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, cercetările viitoare ar trebui să se concentreze asupra intervenţiilor dietetice de flavonoli sau quercetină pentru tratamentul fragilităţii.
Descoperirile au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe