- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (09.12.2013, 15:49)
- Teodora Nicolau
STUDIU: Oamenii care vorbesc prea mult la telefonul mobil sunt mai puţin fericiţi
Persoanele care vorbesc prea mult la telefon şi îşi petrec constant timpul pe reţelele de socializare au tendinţa de a fi mai nefericite şi mai anxioase decât ceilalţi oameni, conform unui studiu al cercetătorilor americani.
Urmărește
1382 afișări
STUDIU: Oamenii care vorbesc prea mult la telefonul mobil sunt mai puţin fericiţi (Imagine: Shutterstock)
Autorii acestui studiu au urmărit frecvenţa cu care peste 500 de studenţi foloseau telefonul în fiecare zi, evaluând modul în care acest lucru le afecta perspectiva acestora asupra vieţii, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii au descoperit că, în loc să îi facă pe oameni să se simtă mai aproape de prieteni, telefonul mobil le creştea gradul de anxietate, deoarece numeroşi participanţi la studiu se simţeau de fapt obligaţi să păstreze legătura cu ceilalţi prin apeluri, sms-uri şi postări pe reţelele de socializare.
În plus, alţi participanţi la studiu întâmpinau dificultăţi cu privire la deconectarea de pe platformele de socializare, precum Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Studiul, efectuat de oamenii de ştiinţă Jacob Barkley, Aryn Karpinski şi Andrew Lepp, contrazice rezultatele cercetărilor anterioare care susţineau că telefoanele mobile îmbunătăţesc interacţiunea socială şi contribuie la reducerea sentimentului de izolare.
Acest nou studiu, realizat la Universitatea Kent din Ohio, a relevat faptul că utilizarea constantă a telefonului sporea senzaţia de stres.
"Reţeaua socială mă face uneori să mă simt oarecum legat de telefon (...) de parcă aş avea altă obligaţie în viaţă", a spus unul dintre studenţii participanţi la studiu, iar alt student s-a plâns că faptul de a poseda un telefon mobil înseamnă că poate fi contactat oricând.
Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au folosit o unitate de măsură clinică a anxietăţii şi răspunsurile privind nivelul de satisfacţie faţă de propria viaţă ale fiecărui student.
"Nu mai există timp sau singurătate în viaţa acestor studenţi şi cred că, pentru sănătatea mintală, este nevoie de timp de reflecţie, de introspecţie, de analiză a întâmplărilor vieţii sau pur şi simplu de refacere după stresul de zi cu zi", a declarat cercetătorul Andrew Lepp.
Echipa de cercetare a folosit de asemenea rezultatele la examene ale participanţilor la studiu, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani, observând că studenţii dependenţi de telefonul mobil şi de reţelele de socializare aveau note mai mici decât ceilalţi.
"De asemenea, câţiva dintre studenţii intervievaţi au declarat că trimit mesaje constant (...) de dimineaţa până seara, ceea ce ar putea fi un factor de stres în sine", au precizat cercetătorii.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe