- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (20.05.2014, 18:41)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Oamenii îşi aleg partenerii în funcţie de asemănarea genetică
Oamenii au tendinţa de a alege parteneri cu ADN asemănător, potrivit cercetătorilor americani, care au publicat luni rezultatele unui studiu dedicat asemănării profilurilor genetice în cadrul cuplurilor căsătorite.
Urmărește
1359 afișări
Oamenii îşi aleg partenerii în funcţie de asemănarea genetică - studiu
Cercetătorii au examinat genotipul unui grup format din 825 cupluri căsătorite, descoperind o preferinţă semnificativă pentru un partener cu ADN asemănător.
Oamenii de ştiinţă au comparat această afinitate pentru soţii sau soţiile care prezintă o structură similară a ADN-ului cu tendinţa bine înrădăcinată a oamenilor de a se căsători cu parteneri care au acelaşi nivel de educaţie. Cercetătorii au descoperit că preferinţa pentru un partener asemănător din punct de vedere genetic este cu o treime mai mare decât preferinţa pentru un partener cu un nivel de educaţie similar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Cele 1.650 de persoane care au participat la experiment erau de etnie non-hispanică, bărbaţi şi femei care s-au născut între 1930 şi 1950.
"Ştim, într-un anumit sens, că oamenii preferă parteneri asemănători din punct de vedere genetic deoarece ştim că oamenii au tendinţa să se căsătorească în cadrul propriului grup rasial şi etnic", a afirmat cercetătorul Benjamin Domingue, de la Institutul de ştiinţe ale comportamentului de la Universitatea din Colorado, care a coordonat studiul.
Cercetătorii au măsurat asemănarea genetică prin compararea a 1,7 milioane de fragmente individuale de ADN, polimorfisme unice de nucleotide, aparţinând participanţilor la studiu. Oamenii de ştiinţă au comparat apoi structura genetică a cuplurilor căsătorite cu alte persoane de sex opus alese la întâmplare din acelaşi grup de participanţi la studiu.
Cercetătorii au observat că, de regulă, oamenii îşi aleg parteneri cu educaţie şi caracteristici asemănătoare, cum ar fi rasa, religia, vârsta, venitul şi constituţia organismului. Însă, aceştia au constatat că alegerea este influenţată şi de asemănările genetice.
Oamenii de ştiinţă au afirmat că ar merita să fie comparate rezultatele studiilor asemănătoare, la care au participat persoane de etnii diferite, cupluri interrasiale şi persoane gay.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe