- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (19.03.2015, 16:18)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Părinţii care refuză vaccinarea copiilor "au ajutat" epidemia de pojar din California
Înmulţirea şi răspândirea cu repeziciune a cazurilor de pojar în Statele Unite, după ce o persoană infectată a vizitat parcul de distracţii Disneyland în decembrie 2014, au fost în mare parte alimentate de părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii, potrivit unui studiu publicat săptămâna aceasta în revista JAMA Pediatrics.
Urmărește
395 afișări
STUDIU: Părinţii care refuză vaccinarea copiilor "au ajutat" epidemia de pojar din California (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
Deşi persoana de la care a pornit seria de cazuri de pojar nu a fost încă identificată, autorităţile suspectează că epidemia s-a declanşat după ce un turist străin bolnav a vizitat parcul tematic Disneyland din sudul Californiei în a doua jumătate a lunii decembrie, informează theguardian.com.
De atunci, au fost confirmate 145 de cazuri de pojar în şapte state americane şi trei ţări, toate legate de îmbolnăvirile de la Disneyland, potrivit Centrului de prevenire şi control al bolilor (CDC).
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Iohannis, despre întâlnirea cu Zelenski la care România nu participă: Mi se pare un pic neobişnuit
-
Iohannis: Eu nici nu pot să plec. Dacă aş pleca, ar trebui să o fac prin demisie
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
"Această analiză preliminară sugerează că nerespectarea standardelor de vaccinare este cel mai probabil cauza epidemiei de cazuri de pojar din 2015", au scris autorii studiului într-un articol ştiinţific publicat săptămâna aceasta în revista JAMA Pediatrics.
Folosind date obţinute în timpul apariţiei cazurilor de pojar de la începutul anului, echipa de experţi a descoperit că pacienţii proveneau din regiuni în care rata de vaccinare era cu mult mai mică decât pragul minim recomandat pentru a asigura protecţia tuturor membrilor comunităţii. Acest prag minim este de obicei de 95%.
Rata de vaccinare în rândul persoanelor expuse pojarului în timpul epidemiei a fost probabil între 50% şi maximum 86%, potrivit studiului.
"Chiar şi cele mai mari rate de vaccinare estimate din cadrul modelului nostru s-au situat mult sub acest prag minim recomandat", au precizat cercetătorii.
Deşi rata de vaccinare la nivel naţional împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei este de circa 92% în Statele Unite ale Americii, există comunităţi cu grupuri de copii care nu sunt vaccinaţi deloc sau doar parţial, unde o epidemie este mult mai probabil să se producă.
Experţii spun că pragul ridicat privind vaccinarea necesară imunităţii de grup - ideea potrivit căreia o comunitate cu un grad ridicat de imunizare face foarte dificilă răspândirea unei boli - este necesar din cauză că pojarul este una dintre maladiile cele mai contagioase.
Autorităţile îndeamnă cetăţenii să se vaccineze: "Vaccinul împotriva pojarului este sigur şi foarte eficient şi este cel mai bun mod de a vă proteja pe dumneavoastră şi familia dumneavoastră". În ianuarie, Anne Schuchat, director al Centrului Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii din cadrul CDC, a catalogat epidemia drept "un semnal de alarmă pentru a ne asigura că vom împiedica pojarul să câştige teren în Statele Unite ale Americii".
Oficialii din sănătate au declarat pojarul ca fiind eradicat în Statele Unite în 2000, după decenii de eforturi privind vaccinarea intensivă a copiilor a dus la vaccinarea pe scară largă a populaţiei.
Dar o revenire a bolii în ultimii ani - legată de o dezvoltare a unei mişcări în rândul părinţilor bogaţi şi cu studii superioare care se opun vaccinaării copiilor, de multe ori susţinând în mod greşit că vaccinurile sunt legate de instalarea unor handicapuri mintale - a declanşat îngrijorarea autorităţilor din domeniul sănătăţii publice. În 2014, SUA a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de pojar din ultimii 20 de ani.
Pojarul se transmite prin tuse, strănut şi contact cu o persoană bolnavă sau cu obiecte şi suprafeţe contaminate. Boala este contagioasă cu patru zile înaintea apariţiei erupţiilor cutanate şi la patru zile după aceea. Pojarul şi complicaţiile sale, printre care se află encefalita şi orbirea, au fost legate de 145.700 de decese la nivel mondial în 2013.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe