- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (02.07.2015, 19:11)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Procesul cerebral de formare a amintirilor, descoperit de cercetătorii americani
Procesul cerebral de formare a amintirilor a fost descoperit de cercetătorii americani de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), prin intermediul unui studiu recent, ale cărui rezultate au fost publicate în revista Neuron.
Urmărește
663 afișări
STUDIU: Procesul cerebral de formare a amintirilor, descoperit de cercetătorii americani (Imagine: Shutterstock)
Cu ajutorul unor fotografii cu actori celebri, precum Clint Eastwood, Halle Berry şi Josh Brolin, savanţii americani au înţeles mai bine felul în care amintirile legate de evenimentele zilnice se formează în creier.
Autorii studiului au dezvăluit miercuri că această cercetare ştiinţifică, realizată pe voluntari cărora medicii le-au implantat serii de electrozi în creier, a demonstrat faptul că neuronii individuali dintr-o regiune cerebrală denumită "lobul temporal medial" joacă un rol central în formarea acestor amintiri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PISA: Doar unul din cinci elevi se descurcă la matematică. Profesor: „Ar trebui îmbunătățite formarea inițială și continuă a profesorilor”
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
-
Japonia egalează România la Billie Jean King Cup 2024. Soarta calificării e decisă de meciul de dublu
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 14 persoane diagnosticate cu epilepsie severă. Voluntarii aveau implantaţi mai mulţi electrozi în creier care aveau scopul de a identifica regiunile din creier asociate cu producerea crizelor. Acele dispozitive au permis de asemenea oamenilor de ştiinţă să depisteze neuronii individuali care codau amintirile.
Voluntarilor le-au fost arătate o sută de fotografii ale unor celebrităţi, precum Halle Berry, Julia Roberts, Tiger Woods, Jennifer Aniston, Clint Eastwood şi Josh Brolin, dar şi fotografii cu diverse clădiri celebre, precum Turnul Eiffel, Turnul din Pisa şi Casa Albă.
Cercetătorii au identificat neuronii individuali care se activau la vederea unei persoane specifice, precum Josh Brolin, dar nu a unor locuri sau clădiri, precum Turnul Eiffel, şi au creat imagini compozite cu acea persoană şi acel loc (sau clădire).
Voluntarilor le-au fost arătate apoi acele imagini compozite, iar savanţii au monitorizat activitatea neuronilor individuali, în timp ce voluntarii procesau noile asociaţii dintre oameni şi locuri. Neuronul individual care reacţionase la vederea imaginii cu Josh Brolin, de exemplu, a reacţionat imediat după aceea şi la imaginea cu Turnul Eiffel.
"Studiul nostru a mers până în centrul sistemului neuronal de codificare şi a subliniat unul dintre cele mai fundamentale aspecte ale cunoaşterii şi memoriei umane - formarea asociaţiilor de idei", a declarat chirurgul neurolog Itzhak Fried de la Ronald Reagan UCLA Medical Center şi Geffen School of Medicine de la UCLA.
Oamenii de ştiinţă consideră că noua descoperire ar putea fi extrem de utilă întrucât va conduce la dezvoltarea unor tehnici specifice de ajutorare a persoanelor diagnosticate cu maladii neurologice, precum Alzheimer.
Citește pe alephnews.ro: China testează noi roboți cu întrebuințare duală: civilă și militară. Ce rol are România în competiția armelor robotizate
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: STUDIU: Amintirile pierdute pot fi recuperate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe