- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (26.04.2014, 07:15)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Râsul îmbunătăţeşte memoria
Râsul stimulează memoria de scurtă durată, mai ales în cazul persoanelor în vârstă, care şi-au amintit mai bine evenimentele petrecute recent după ce au urmărit filme de comedie, au observat cercetătorii americani.
Urmărește
603 afișări
STUDIU: Râsul îmbunătăţeşte memoria (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că persoanele în vârstă îşi amintesc mai uşor anumite lucruri după o porţie sănătoasă de râs deoarece râsul reduce stresul, care are un impact negativ asupra memoriei, informează dailymail.co.uk.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Loma Linda din California au cerut unui grup de 20 de adulţi sănătoşi să privească un material video amuzant timp de 20 de minute, iar în acest interval alţi voluntari au stat în linişte, fără să privească vreun film.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
După experiment, voluntarii din ambele grupuri au fost supuşi unui test de memorie şi li s-au prelevat mostre de salivă pentru detectarea nivelului de cortizol, denumit şi hormonul stresului.
Rezultatele au arătat că persoanele care au urmărit filmul amuzant au avut performanţe mai bune în ceea ce priveşte memoria pe termen scurt decât acelea care nu au râs.
De asemenea, experimentul a relevat faptul că nivelurile de cortizol din saliva persoanelor care au râs erau mult mai scăzute.
"Capacitatea de învăţare şi amintirea întârziată devin mai problematice odată cu înaintarea în vârstă. Faptul de a râde împreună cu prietenii sau chiar privitul, timp de 20 de minute, a unor emisiuni umoristice la televizor, aşa cum fac zilnic, mă ajută să fac faţă factorilor de stres", a afirmat Gurinder Bains, autorul studiului, adăugând că persoanele mai puţin stresate au o memorie mai bună.
Acest lucru este explicat prin faptul că râsul creşte nivelul endorfinelor din organism, care transmit dopamină în creier, fenomen ce asigură o senzaţie de fericire şi recompensă.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe