- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (11.12.2015, 11:34)
Studiu REVOLUŢIONAR. Care sunt semnele reale că cineva te minte
O echipă de cercetători de la Universitatea din Michigan a făcut un studiu care arată că oamenii care mint tind să păstreze contactul vizual cu interlocutorii lor şi care contrazice, astfel, teoriile anterioare, scrie The Telegraph.
Urmărește
4985 afișări
Studiu REVOLUŢIONAR. Care sunt semele reale că cineva te minte. (Imagine captură youtube.com)
Astfel, specialiştii au dezvoltat un software capabil să detecteze mincinoşii prin intermediul unui videoclip captat într-o circumstanţă reală.
Echipa de cercetători americani şi-a testat ipoteza pe 120 de înregistrări video dintr-un tribunal şi a arătat că software-ul este capabil să detecteze oamenii care mint în 75% dintre cazuri, cu 25% mai mult decât sunt capabili oamenii să îşi dea seama când sunt minţiţi.
Până acum, psihologii au fost de părere că oamenii care mint tind să dea răspunsuri ezitante şi să evite contactul vizual.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 08:02
-
astăzi, 12:32
• Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
-
astăzi, 08:42
-
astăzi, 07:08
• România, ţara cu 35 de cabinete stomatologice publice şi 17.000 private
-
astăzi, 12:38
• Val de căutări pe Google despre cum se şterg conturile de Facebook şi Instagram, după decizia Meta
-
astăzi, 07:21
-
ieri, 22:47
• Banii negri din campanie: ANAF verifică modul în care a fost finanţată campania lui Georgescu
-
astăzi, 08:54
• Bilanţul deceselor în urma incendiilor din California a crescut la 10 morţi
-
astăzi, 07:29
-
ieri, 22:38
• Barna: Nu luăm în calcul majorarea TVA, Nu modificăm impozitul pe salarii
-
ieri, 22:22
• Tanczos Barna: Anul 2025 o să însemne o încadrare într-un deficit de 7 la sută
-
ieri, 21:41
• 23.000 de copii în România abandonează şcoala în fiecare an. Ce soluţii are ministrul Educaţiei
-
ieri, 20:52
• O nouă zi liberă pentru bugetari: Minivacanţă de patru zile
-
ieri, 20:39
-
ieri, 19:44
• Predoiu s-a întâlnit cu sindicaliştii în contextul protestelor privind „Ordonanţa Trenuleţ”
Însă echipa de cercetărori ai Universităţii Michigan susţine că rezultatele lor au o acurateţe mai mare pentru că nu s-au bazat pe o analiză de laborator.
”În experimentele de laborator este dificil să creezi o motivaţie reală pentru care oamenii să mintă. Mizele nu sunt suficient de mari”, a spus doctorul Rada Mihalcea, care a condus cercetarea, potrivit The Telegraph.
Echipa a folosit înregistrări video în care au fost surprinşi, în timpul proceselor, atât apărătorii, cât şi martorii, în cazuri grave, cum ar fi cele de omor, în care mizele sunt foarte mari.
Software-ul a arătat că o persoană minte sau nu în funcţie de cât de bine se potriveşte mărturia ei cu verdictele date în proces.
Apoi, cercetătorii au încărcat datele într-un computer, iar software-ul a detectat mincinoşii pe baza unui algoritm care a numărat apariţia unor indicii precum scăpările de comportament sau discurs, care demonstrează că individul analizat nu spune adevărul.
Astfel, subiecţii mincinoşi făceau de trei ori mai multe grimase decât ceilalţi oameni, îşi priveau mai mult interlocutorii, gesticulau cu ambele mâini şi vorbeau mai mult la persoana a III-a, decât la persoana I.
”Oamenii nu sunt buni la detectarea minciunilor. Nu obişnuim să numărăm de câte ori spune o persoană <<eu>> sau de câte ori se uită la noi. Ne concentrăm pe un nivel mai înalt de comunicare”, a mai spus doctorul Mihalcea.
Echipa de cercetători vrea să îmbunătăţească acurateţea studiului, adăugând indicii precum ritmul cardiac, respirator sau fluctuaţiile de temperatură a corpului, despre care, până acum, se ştia că obişnuiesc să crească atunci când oamenii mint.
Prin urmare, specialiştii speră ca modul de detectare a minciunilor dezvoltat de ei să înlocuiască , în viitor, poligraful.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk: Am epuizat suma cumulativă a cunoștințelor umane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce faci atunci când nu te vede nimeni? Locuitorii din Utah au cele mai multe curiozități și se informează despre sex
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe