- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (19.12.2013, 19:39)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Serialele şi programele TV au capacitatea de a modifica simţul gustativ
Serialele şi programele TV au capacitatea de a modifica simţul gustativ al telespectatorului, potrivit unui studiu realizat de compania britanică Mindlab.
Urmărește
208 afișări
STUDIU: Serialele şi programele TV au capacitatea de a modifica simţul gustativ (Imagine: Shutterstock)
Astfel, serialul "Downton Abbey" face ca băuturile să aibă un gust "mai elegant", iar sitcomul "Only Fools and Horses" oferă băuturilor o aromă "distractivă", informează dailymail.co.uk.
"Uitaţi de faptul că trebuie să alegeţi vinul potrivit pentru mâncarea potrivită - ceea ce trebuie să faceţi este să combinaţi băutura cu programul TV pe care îl urmăriţi", spune autoarea acestui articol publicat pe site-ul tabloidului Daily Mail.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Potrivit unui studiu recent, alegerea unui anumit program TV poate să modifice gustul băuturilor servite la masa festivă de Crăciun.
Astfel, un vin din categoria Cabernet Sauvignon trebuie însoţit cu vizualizarea episodului special de Crăciun al serialului "Downton Abbey", iar vinul Chardonnay trebuie gustat în timp ce telespectorul urmăreşte episodul de Crăciun al serialului "Eastenders".
Studiul a fost realizat de compania Mindlab pentru lanţul de magazine Aldi. Autorii săi au invitat 50 de persoane să acorde note mai multor tipuri de băuturi - vin, bere şi coniac - în timp ce urmăreau patru episoade speciale de Crăciun ale unor seriale TV.
Fără ca participanţii să ştie, băuturile servite au rămas mereu aceleaşi, deşi aromele şi caracteristicile detectate de participanţi s-au schimbat în mod considerabil în funcţie de tipul programului TV urmărit.
Se pare că serialul "Downton Abbey" a produs cel mai puternic răspuns, participanţii spunând că băuturile lor par "mai elegante şi mai rafinate" atunci când urmăresc acest show TV, care se bucură de o mare popularitate.
Participanţii au fost, totodată, mai tentaţi să aleagă aromele englezeşti tradiţionale în timp ce urmăreau acest serial a cărui acţiune este plasată în epoca edwardiană.
Acestea includ vanilie, mentă şi cireşe pentru vinul roşu, arome florale pentru bere şi arome de trandafir, lemnoase şi de stejar pentru coniac.
Autorii studiului au sugerat că, pe baza acestor preferinţe exprimate, un vin Cabernet Sauvignon cu arome puternice de fructe, de vanilie sau de mentă ar fi vinul roşu perfect pentru seara de Crăciun, când telespectatorii britanici vor urmări cele mai recente aventuri ale familiei Crawley din "Downton Abbey".
Atunci când au urmărit sitcomul "Only Fools and Horses", 16% dintre respondenţi au spus că băuturile servite erau "amuzante", 22% au spus că acestea sunt "reconfortante", iar 11% au spus că sunt "plăcute".
Ei au fost, totodată, mai dispuşi să aleagă aromele dulci şi fructuoase precum băuturile Pina Colada preferate de personajul DelBoy din sitcomul "Ony Fools and Horses".
Voluntarii au preferat aroma de cireaşă pentru vinul roşu, cea fructuoasă din bere şi cele de piersică, măr şi lămâie pentru vinul alb.
Atunci când voluntarii urmăreau emisiunea "Strictly Come Dancing" (versiunea britanică a show-ului "Dansez pentru tine"), băuturile au fost considerate mai amuzante, mai înviorătoare şi mai elegante, în funcţie de tema şi costumele acelui episod.
În schimb, voluntarii care urmăreau serialul "EastEnders" au spus că băuturile lor aveau un gust "mai învigorător" şi "mai viu", însă, în total, acestea li se păreau "mai puţin rafinate".
În mod tradiţional, oamenii de ştiinţă au crezut că limba, nasul şi creierul sunt organele care schimbă felul în care oamenii apreciază aromele băuturilor şi preparatelor culinare.
Studii mai recente au evidenţiat faptul că imaginile pe care oamenii le văd pot fi şi ele un element la fel de important.
Însă nu doar programele TV urmărite pot influenţa gustul băuturilor. Potrivit unui profesor britanic, camera în care se află o persoană poate să aibă un impact major asupra felului în care acea persoană percepe gustul băuturii sale.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe