Studiu: Toxina produsă de o broască ameliorează simptomele depresiei şi anxietăţii la şoareci

  • Cercetătorii de la Mount Sinai şi Columbia University au descoperit că un compus modificat al toxinei broaştei râioase (Incilius alvarius Anura: Bufonidae) poate ameliora anxietatea şi depresia la şoareci.
  • Toxina modificată interacţionează cu receptorii de serotonină într-un mod diferit faţă de psihedelicele tradiţionale, oferind posibile efecte terapeutice fără halucinaţii.
  • Riscurile asociate cu ingestia toxinei broaştei râioase şi ameninţarea populaţiei de broaşte în sălbăticie subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare şi a unei atenţii deosebite asupra impactului asupra mediului.
Urmărește
281 afișări
Imaginea articolului Studiu: Toxina produsă de o broască ameliorează simptomele depresiei şi anxietăţii la şoareci

Sursa foto: Flickr

Broasca râioasă de râu din Colorado (Incilius alvarius Anura: Bufonidae), celebră pentru toxina sa psihedelică, este supusă unui examen atent datorită potenţialelor sale beneficii medicinale, scrie Smithsonian Magazine.

Cercetătorii de la Spitalul Mount Sinai şi Universitatea Columbia au descoperit că o versiune modificată a acestei toxine ar putea ameliora simptomele de depresie şi anxietate la şoareci.
Acest compus, numit 4-F,5-MeO-PyrT, interacţionează cu receptorii de serotonină în mod diferit faţă de psihedelicele tradiţionale, oferind potenţiale efecte terapeutice fără halucinaţii.

Spre deosebire de psihedelicele convenţionale, care se leagă de receptorii de serotonină şi duc la halucinaţii, toxina modificată a broaştei râioase interacţionează în principal cu receptori de serotonină mai puţin studiaţi, cunoscuţi sub numele de 5-HT1A.

În testele efectuate pe şoareci, acest compus modificat a redus nivelurile de anxietate şi depresie fără a induce efecte halucinogene, sugerând potenţial pentru un nou antidepresiv.

Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că sunt necesare studii suplimentare înainte de a lua în considerare aplicaţiile umane.

Ingestia toxinei broaştei râioase prezintă riscuri semnificative, inclusiv vărsături, convulsii, anxietate şi deces. În plus, popularitatea sa ameninţă populaţia de broaşte din sălbăticie, unele regiuni fiind deja afectate de extincţii locale.

Această cercetare contribuie la creşterea interesului pentru compuşi psihedelici în scopuri medicinale. În timp ce MDMA, psilocibina şi ibogaina au arătat promisiuni în tratarea afecţiunilor precum tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) şi depresia, noile descoperiri sugerează că beneficiile terapeutice ar putea fi obţinute fără efectele halucinogene tradiţional asociate cu psihedelicele.

În ansamblu, acest studiu evidenţiază potenţialul compuşilor psihedelici modificaţi ca tratamente noi pentru tulburările de sănătate mintală, oferind noi căi pentru dezvoltarea de medicamente.

Cu toate acestea, teste riguroase şi luarea în considerare a impactului asupra mediului sunt esenţiale înainte de a pune în practică aceste descoperiri în aplicaţii clinice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici