- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (01.03.2014, 07:50)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Un nou motiv să EVITĂM alimentele prăjite
Alimentele prăjite, cum ar fi carnea şi ouăle, conţin anumite substanţe asociate cu markerii maladiei Alzheimer, care cresc riscul apariţiei demenţei senile, au descoperit cercetătorii americani.
Urmărește
890 afișări
STUDIU: Alimentele prăjite cresc riscul de Alzheimer
Cercetătorii americani de la Şcoala de medicină Mount Sinai din New York au descoperit o legătură între anumiţi compuşi chimici regăsiţi în carnea şi ouăle prăjite, dar şi în unele prăjituri, biscuiţi şi produse de patiserie, şi unii markeri ai maladiei Alzheimer, informează dailymail.co.uk.
Astfel, cercetătorii au afirmat că reducerea consumului de alimente prăjite ar putea împiedica apariţia acestei afecţiuni de temut şi chiar ar putea contribui la recuperarea memoriei afectate de Alzheimer, în condiţiile în care medicamentele curente au aplicabilitate limitată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Oamenii de ştiinţă americani au studiat îndeaproape produşii finali de glicozilare avansată (AGE), care se formează când grăsimile, proteinele şi zahărul sunt tratate termic la temperaturi înalte - aceşti produşi fiind regăsiţi în niveluri înalte în şuncă, pizza, cârnaţi şi burgeri.
Alimentele prăjite, dar şi cele preparate pe grătar, sunt dăunătoare în această privinţă, spre deosebire de alimentele preparate prin fierbere.
Cercetătorii au urmărit evoluţia unui grup de cobai hrăniţi cu alimente ce conţineau niveluri de AGE comparabile cu cele regăsite în dieta obişnuită în societatea occidentală. În paralel, cercetătorii au urmărit un grup hrănit cu alimente ce conţineau doar jumătate din aceşti compuşi.
Aportul de calorii era acelaşi, însă doar cobaii ce aveau o dietă bogată în AGE aveau probleme de memorie, învăţare şi coordonare, pe măsură ce înaintau în vârstă.
Cobaii respectivi produceau, de asemenea, mai puţine proteine antiîmbătrânire, iar creierul lor conţinea beta-amiloizi, proteine considerate markeri ai maladiei Alzheimer.
Rezultatele experimentelor pe oameni au fost la fel de surprinzătoare. Testele efectuate asupra unui grup de persoane în vârstă, sănătoase, au arătat că doar persoanele cu niveluri crescute de AGE în alimentaţie aveau pierderi de memorie mai accentuate în lunile ulterioare efectuării studiului.
Deşi este nevoie de studii suplimentare, cercetătorii afirmă că renunţarea la alimentele prăjite, dar şi la alimentele procesate şi la produsele de patiserie, ar putea contribui la îmbunătăţirea performanţelor mentale şi ar putea "combate epidemia" de Alzheimer.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe