- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (01.08.2014, 16:13)
- Ana Obretin
STUDIU: Un simplu test sangvin ar putea prezice riscul de sinucidere
Un simplu test sangvin ar putea prezice riscul de sinucidere, potrivit cercetătorilor americani, care au descoperit un indicator genetic al vulnerabilităţii creierului la efectele stresului şi anxietăţii.
Urmărește
279 afișări
STUDIU: Un simplu test sangvin ar putea prezice riscul de sinucidere (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au studiat modul în care anumite substanţe chimice, metilii, acţionează asupra genei SKA2, care joacă un rol cheie în suprimarea efectelor hormonilor stresului.
Potrivit specialiştilor, dacă funcţionarea acestei gene este afectată de o modificare chimică, creierul este incapabil să elimine efectele hormonilor secretaţi în momentele de stres şi anxietate, fapt care poate determina o persoană să se sinucidă.
Autorii studiului, publicat în American Journal of Psychiatry, au analizat mostre prelevate din 150 de creiere, unele care au aparţinut unor persoane sănătoase mintal, iar altele, ale unor pacienţi care sufereau de maladii mintale şi care s-au sinucis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Furtul tezaurului. Explicaţiile date de Directorul Muzeului Naţional de Istorie / Expoziţia, asigurată la peste 30 milioane de euro / Ziar olandez: Hoţii ar fi fugit în Germania
-
The Times: „Ucraina are nevoie de Trump”. Care sunt cele patru scenarii privind încheierea războiului dintre Rusia şi Ucraina
-
Trump impune tarife draconice pentru toate produsele şi interdicţii de călătorie Columbiei / Replica preşedintelui Columbiei
Specialiştii au constatat că persoanele care s-au sinucis prezentau niveluri mari de substanţe chimice care afectaseră gena SKA2, împiedicând-o să elimine efectele hormonilor stresului.
Cercetătorii au analizat apoi eşantioane de sânge prelevate de la 325 de voluntari, pentru a vedea dacă este posibil să îi repereze - utilizând acelaşi biomarker - pe cei care prezentau un risc mare de sinucidere. Utilizând acest biomarker, specialiştii au putut determina cu o acurateţe de 80 - 90% riscul ca o persoană să se gândească la sinucidere şi chiar să-şi concretizeze planul.
Testul va fi disponibil în cinci-zece ani, este de părere profesorul Zachary Kaminsky, principalul autor al acestui studiu.
Sinuciderea este a zecea cauză a mortalităţii în SUA, potrivit National Action Alliance for Suicide Prévention, o organizaţie care are ca obiectiv reducerea numărului de sinucideri cu 20% în următorii cinci ani, prin identificarea persoanelor cele mai vulnerabile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Simona Amânar a ajuns de nerecunoscut. Cum arată fosta campioană olimpică acum, la 45 de ani
CANCAN.RO
Orașul din România în care vin ninsorile săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Weather.com
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe