Sucul de afine stimulează memoria

Un pahar de suc de afine pe zi previne pierderile de memorie, stimulând capacitatea de rememorare a creierului, potrivit unui studiu american, ale cărui concluzii au fost publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, informează dailymail.co.uk.

Urmărește
540 afișări
Imaginea articolului Sucul de afine stimulează memoria

Sucul de afine stimulează memoria - studiu

Potrivit experţilor americani, sucul de afine are efecte benefice asupra capacităţii de rememorare, chiar şi în cazul persoanelor a căror memorie a început să prezinte sincope.

Voluntarii pensionari care au participat la acest studiu şi-au îmbunătăţit cu 40% scorurile obţinute la diverse teste de memorie, după ce au consumat un pahar de suc de afine în fiecare zi, timp de 12 săptămâni.

Rezultatele acestui studiu sugerează faptul că aceste fructe, despre care experţii afirmă că au capacitatea de a stimula puterea de concentrare şi contribuie la prevenirea apariţiei unor afecţiuni cardiace şi a cancerului, ar putea constitui o metodă eficientă pentru menţinerea prospeţimii minţii.

Cercetătorii americani le-au cerut voluntarilor să participe la câteva teste de memorie şi să consume câte un pahar de suc de afine în fiecare zi. După trei luni, memoria lor a fost din nou testată, iar scorurile obţinute au fost, în medie, cu 40% mai bune decât rezultatele obţinute la testul iniţial.

Voluntarii au obţinut rezultate cu 33% mai bune la parametrul "capacitate de memorare" şi semnificativ mai mari în ceea ce priveşte rezultatele generale, comparativ cu rezultatele obţinute de voluntarii din grupul de control, care au consumat suc de grepfrut în timpul perioadei de monitorizare.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Cincinnati au atribuit această îmbunătăţire a memoriei unor compuşi prezenţi în fructele de afine, denumiţi antocianine. Responsabili şi pentru culoarea închisă a fructelor de afine, aceşti compuşi sunt eficienţi şi în prevenirea unor boli, precum maladiile cardiace, cancerul, maladia Alzheimer şi diabetul.

În ceea ce priveşte memoria, antocianinele facilitează schimbul de influxuri nervoase între celulele cerebrale şi protejează aceste celule ale creierului de procesele neurodegenerative.

În 2009, un studiu britanic a relevat faptul că flavonoizii din această clasă de pigmenţi naturali din care fac parte şi antocianinele, menţin prospeţimea minţii, prin stimularea circulaţiei sângelui şi oxigenului la nivelul creierului.

Alte fructe bogate în flavonoizi sunt căpşunile, zmeura şi fructele arborelui de cacao.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici