"Super-roşia" cu proprietăţi anticancer

O "super-roşie" creată de cercetătorii italieni poate fi alimentul perfect pentru prevenirea declanşării cancerului la prostată, a declarat, marţi, directorul World Foundation of Urology (WFU), informează ansa.it.

Urmărește
260 afișări
Imaginea articolului "Super-roşia" cu proprietăţi anticancer

"Super-roşia" cu proprietăţi anticancer (Imagine: Radu Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

Lansând campania "Săptămâna luptei împotriva cancerului la prostată" în Italia, Mauro Dimitri, preşedintele WFU, a declarat că "super-roşia" creată de cercetătorii de la Institutul Biomolecular din cadrul Centrului Naţional de Cercetare din Napoli oferă o paletă unică de calităţi nutriţionale.

"Această roşie are caracteristici nutriţionale care sunt ideale pentru prevenirea acestei boli", a declarat Mauro Dimitri. "Are o activitate antioxidantă superioară tuturor hibrizilor de tomate de pe piaţă, atât în stare proaspătă, cât şi congelată".

"Are şi un conţinut mai mare de caroten, licopen şi vitamina C, cu proprietăţi anticancer, decât cel din tomatele portocalii, şi aceleaşi proprietăţi antiinflamatorii ca ale tomatei San Marzano", a adăugat preşedintele WFU.

Datorită acestor proprietăţi, super-roşia italiană reprezintă nu doar un aliment ideal pentru prevenirea cancerului de prostată, ci şi pentru reducerea riscului de declanşare a mai multor tipuri de maladii, în care stresul oxidativ şi radicalii liberi joacă un rol important. Printre aceste boli se numără maladiile vasculare, artrita, maladia Parkinson, osteoporoza, dar şi cancerul pulmonar şi cancerul stomacal.

Super-roşia italiană nu a necesitat manipulări genetice, ci o încrucişare simplă între două soiuri deja existente: San Marzano, renumită pentru gustul dulce şi proprietăţile ei inflamatorii, şi Black Tomato, ale cărei fructe au o nuanţă închisă de mov şi sunt bogate în antioxidanţi.

Numele super-roşiei italiene este Maxantia şi, deşi se aşteaptă obţinerea certificatului de înregistrare, cercetătorii italieni au început deja să o cultive în regiunea Campania. Un alt avantaj major al acestei varietăţi este faptul că, spre deosebire de toate celelalte fructe şi legume, roşia Maxantia îşi pierde doar 20% din proprietăţile antioxidante atunci când este fiartă, prăjită sau coaptă.

Cancerul la prostată este tipul cel mai răspândit de cancer în Italia, cu 37.000 de noi cazuri descoperite în fiecare an şi provocând 9.000 de decese pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici