- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (09.06.2015, 11:35)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Testarea unei "farfurii zburătoare" create de NASA, stopată pentru a doua oară de o paraşută defectă - VIDEO
Testarea unui sistem de coborâre lentă pe Marte, creat de NASA pentru un vehicul spaţial care seamănă cu o "farfurie zburătoare", s-a încheiat mai repede decât au prevăzut cercetătorii americani, luni, din cauza distrugerii paraşutei de frânare, care s-a deschis parţial deasupra Oceanului Pacific.
Urmărește
915 afișări
Imaginile cu desfăşurarea acestei misiuni de testare au fost difuzate în direct de postul de televiziune al agenţiei spaţiale americane, NASA TV, informează Reuters. O problemă tehnică similară a afectat şi prima misiune de testare a sistemului Low Density Supersonic Decelerator (LDSD), în 2014. De atunci, paraşuta a fost reconcepută şi ranforsată pentru zborul de testare de luni, însă specialiştii americani vor trebui să refacă designul acestui sistem de frânare înainte de a putea să expedieze pe Marte vehicule şi echipamente foarte grele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
-
SUA: Care este propunerea lui Donald Trump pntru postul de secretar al Apărării?
-
Războiul diin Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei
"Acesta este motivul pentru care efectuăm teste precum cel de azi", a declarat Dan Coatta, inginer la NASA.
Paraşuta - cu un diametru de 30,5 metri -, fiind cea mai mare testată vreodată, reprezintă cea de-a doua parte dintr-un sistem de frânare supersonică în două etape, dezvoltat de NASA în ultimii cinci ani, cu un cost de aproximativ 230 milioane de dolari.
Ca şi anul trecut, paraşuta LDSD, în forma unei gogoşi uriaşe, a reuşit să se umfle, aşa cum se aşteptau savanţii de la NASA, mărind suprafaţa de frecare cu aerul şi încetinind coborârea vehiculului în atmosferă.
Misiunea de luni a început cu decolarea unui uriaş balon cu heliu de la o bază a marinei americane din Kauai, Hawaii. După trei ore, balonul a ajuns la altitudinea de 36.576 de metri, unde LDSD s-a separat de balon. Un motor de rachetă a ridicat LDSD până la altitudinea de 54.864 de metri - o altitudine de cinci ori mai mare decât aceea la care zboară avioanele comerciale -, de unde vehiculul a început să coboare cu aproape 4.828 de kilometri pe oră, o viteză de aproape patru ori mai mare decât aceea a sunetului.
Viteza şi altitudinea au fost alese de savanţii de NASA pentru a simula condiţiile cu care s-ar confrunta un astfel de vehicul spaţial atunci când ar coborî prin atmosfera rarefiată a planetei Marte.
Nave de recuperare au aşteptat în Oceanul Pacific revenirea pe Terra a vehiculului spaţial, a paraşutei şi a altor echipamente.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată 'ostil' de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: 'Haideți să spunem adevărul'
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe