- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (25.05.2016, 09:32)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TOP 5 cele mai frecvente motive ale dezastrelor aeriene
Multiplele noutăţi despre accidente teribile, care au loc în aer, ridică întrebări cu privire la siguranţa aeronavelor şi ameninţarea terorismului.
Urmărește
945 afișări
TOP 5 cele mai frecvente motive ale dezastrelor aeriene (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)
Până să se cunoască rezultatele experitizelor, Descoperă propune o listă cu 5 cele mai frecvente motive care pot provoca un accident aerian.
1. Eroarea pilotului
Deşi aeronavele sunt considerate cel mai sigur mijloc de transport, proporţia accidentelor cauzate de o eroare de pilotaj a crescut la aproximativ 50%. Aeronavele sunt maşini complexe, care necesită concentrare şi expertiză. Din cauza erorii unui pilot, şi anume că nu a programat corect computerul vital de gestionare a zborului (CMP) sau pentru o eroare de calcul a puterii de a ridica carburantul necesar se pot întâmpla catastrofe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
În timp ce astfel de erori sunt regretabile, este important să ne amintim că pilotul este ultima şansă şi soluţie de scăpare atunci când lucrurile merg prost. În ianuarie 2009, un Airbus A320 a lovit un stol de gâşte deasupra New York City. Fără nicio putere, căpitanul, Chesley Sullenberger, a trebuit să cântărească o serie de opţiuni şi să acţioneze rapid. Cu ajutorul experienţei sale de zbor şi cunoaşterii opţiunilor de manipulare a avionului, el a ales să ducă aeronava în râul Hudson. Cei 150 de pasageri nu au fost salvaţi de calculatoare sau de orice alt sistem automatizat. Ei au fost salvaţi de către cei doi piloţi.
2. Defecte mecanice
Defecţiunile echipamentului reprezintă aproximativ 20% din cauzele accidentelor aviatice. Chiar dacă motoarele sunt mult mai fiabile în prezent decât au fost cu o jumătate de secol în urmă, acestea mai suferă ocazional eşecuri catastrofale.
O navă Qantas A380, care transporta 459 de pasageri şi echipajul, a suferit o defecţiune a motorului deasupra Batam Island, Indonezia. Graţie îndemânării piloţilor, avionul a aterizat în condiţii de siguranţă.
3. Condiţiile climatice
Vremea nefavorabilă cauzează aproximativ 10% din catastrofele aeriene. Deşi navele sunt dotate cu o serie de aparate electronice sofisticate precum busole giroscopice, navigaţie şi date despre vreme de la satelit, aeronavele nu pot face faţă furtunilor sau condiţiilor impuse de zăpadă şi ceaţă. În decembrie 2005, avionul de la Southwest Airlines 1248, care zbura de la Aeroportul Internaţional Baltimore-Washington la Aeroportul Internaţional Chicago-Midway, a încercat să aterizeze pe timp de furtună şi zăpadă. Avionul a derapat de pe pistă şi s-a prăbuşit într-un şir de maşini, omorând un bebeluş.
Citeşte continuarea articolului în Descoperă
Citeşte şi: Aplicaţii care arată dacă un avion are întârziere din cauza vremii, la un concurs NASA desfăşurat la Cluj
Citeşte şi: Material revoluţionar, care permite unei aripi de avion să se repare singură, creat de cercetători
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe