- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (29.10.2021, 11:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tratează durerile de coloană şi bolile aparatului locomotor cu terapii naturale
- Afecţiunile cronice care pot fi ameliorate la Băile Herculane sunt reumatismul, bolile degenerative ale coloanei, spondiloze, discopatiile, herniile de disc şi cervicale.
- Apele minerale pot fi folosite şi sub formă de aerosoli în bolile aparatului respirator: astm bronşic sau pentru tratarea bolilor O.R.L.: sinuzite cronice, rinosinuzite alergice în afara puseelor.
- Apele minerale sunt indicate atât în cură externă, cât şi în cea internă.
Urmărește
8826 afișări
Tratează durerile de coloană şi bolile aparatului locomotor cu terapii naturale
Ai dureri mari de spate, dar si dureri articulare sau dureri musculare? Aproape toţi oamenii, la un moment dat în viaţă, pot experimenta dureri de spate care interferează negativ cu munca, activităţile zilnice sau de agrement ale fiecărei persoane.
De menţionat că, în unele cazuri, durerea de spate este o durere temporară, în timp ce în altele poate deveni cronică. Durerile de spate sunt, de fapt, a treia cauză de absentare de la muncă, după gripa normală şi bolile care afectează tractul respirator superior. La persoanele peste 50 de ani, procentul celor cu dureri de spate creşte foarte mult, variind între 60 şi 80%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
De ce apare durerea de spate? Vertebrele, muşchii, ligamente si tendoane, nervii şi articulaţiile complexe sunt toate structurile corpului care sunt strâns legate de spatele nostru. Oricare dintre aceste structuri se pot inflama sau irita ca răspuns la o serie de afecţiuni mai mult sau mai puţin serioase. Prin urmare, durerea este resimţită atunci când există o contracţie a muşchilor, în special din cauza unei coloane vertebrale neantrenate, a obiceiurilor sau a unei posturi proaste. Inflamaţia şi durerea din partea inferioară a spatelui sunt resimţite imediat de către corpul nostru.
Ce e de făcut? Consultă întâi un medic pentru un diagnostic, iar când alegi varianta de tratament apelează şi la factorii naturali de cură! Ai încercat vreodată tratamentele pe bază de apă termală sau pe bază de apă sulfuroasă? Acestea, combinate cu proceduri de fizioterapie, magnetetoterapie, crioterapie şi masaje, ameliorează şi vindecă afecţiunile de acest gen.
Unde se poţi face aceste lucruri? În mai multe staţiuni balneare, dar una renumită pentru astfel de tratamente este Băile Herculane!
„Aşezată la doar 600 m de Munţii Domogled, staţiunea Herculane se bucură de o aeronizare naturală cu ioni negativi. Atfel că, o simplă plimbare prin pădure sau pe străzile din Herculane te ajută sa fii mai destins, să dormi mai bine şi să gândeşti mai limpede.”, punctează doctorul Otilia Oprişan, balneolog al bazei de tratament Afrodita Resort&Spa.
În ce constă procesul de tratament la Băile Herculane?
La Băile Herculane, factorii naturali terapeutici pot fi folosiţi atât în scop preventiv, cât şi în scop terapeutic. Iar starea ta de bine va fi completată de băile termale şi de cele sulfuroase. Mai exact, acestea diminuează depresia şi pesimismul şi îţi oferă o stare de linişte şi confort. Nu e de mirare că vei simţi un corp mai uşor şi mai relaxat, iar orice urmă de tensiune este îndepărtată.
„Trebuie să ştii că, apele minerale sunt indicate atât în cură externă, cât şi în cea internă. Totodată, noi beneficiem de un foraj de mare adâncime, care aduce la suprafaţă un izvor termal propriu. Cât priveşte compoziţia chimică, apele sunt clorurosodice, calcice, saline, sulfuroase. Ele au chiar şi un grad scăzut de radioactivitate, ceea ce ajută foarte mult în tratament.”, completează balneologul.
Şi asta nu este totul! Clima staţiunii este continental-moderată, localitatea fiind situată la o altitudine de 160 m, adică, staţiunea se află în topul climatului mediteranean. Pe lângă toate aceste aspect de luat în calcul, cel mai mare atuu al staţiunii constă în Ionizarea negativă a aerului. Ce efecte benefice rezultă asupra organismului? Aceşti ioni negativi restabilesc mai rapid parametrii respiratori şi circulatori perturbaţi în urma efortului. De asemenea, aceştia cresc rezistenţa organismului la efort şi la stres.
„În staţiunea Băile Herculane se fac şi cure de aer, dar şi băi de soare. În plus, oaspeţii noştri pot face şi cure de teren. Toate acestea au efecte benefice pentru orice afecţiune, dar cel mai mult au de câştigat cei cu boli locomotorii.”, punctează medicul balneolog.
Beneficiile apelor de la Băile Herculane sunt multiple
La Herculane, se pot trata atât bolnavii cronici, cât şi cei cu afecţiuni acute ale coloanei.
Afecţiunile cronice care pot fi ameliorate sunt reumatismul, bolile degenerative ale coloanei, spondiloze, discopatiile, herniile de disc şi cervicale.. „Atunci când avem pacienţi care se prezintă la tratament în fază acută, apelăm la tratament paliatic cu proceduri mai reci, crioterapie, masaj cu gheată, microunde. Pe de altă parte, dacă bolnavul se află în faza cronică a bolii, atunci acesta poate să beneficieze de baie sulfuroasă, de fizioterapie, de aparatul de elongaţii (la hernia de disc fără complicaţii, însă obligatoriu să prezinte un RMN sau cu CT), de masaje miorelaxante, medicale, de masaje cu miere şi ierburi”, adaugă medicul balneolog, Otilia Oprişan.
De asemenea, tratamentele de recuperare se bazează, tot pe apele minerale din zonă şi se utilizează în cură externă, aerosoli sau în cura internă.
Mai exact, apele minerale termale (38-60º grade Celsius) pot fi folosite extern, sub formă de baie sau gimnastică acvatică sau băi sulfuroase, în căzi. De menţionat că există ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, ape minerale clorurate, sodice, calcice (izvoroarele Hygeea, Hercules) şi ape minerale sulfuroase oligominerale. Pentru tratamentele interne, apele minerale cele mai căutate sunt cele de la izvoarele DIANA III, NEPTUN III.
Şi nu în ultimul rând, de precizat că apele minerale pot fi folosite şi sub formă de aerosoli în bolile aparatului respirator: astm bronşic sau pentru tratarea bolilor O.R.L.: sinuzite cronice, rinosinuzite alergice în afara puseelor.
Ce boli ale aparatului locomotor poţi trata la Herculane?
· Reumatismul inflamator – artralgii dupa reumatisme articulare acute, reumatisme secundare infecţioase, poliartrite reumatoida, spondilite anchilozante;
· Afecţiuni degenerative ale coloanei vertebrale – spondiloze cervicale şi discopatii cervicale spondiloze şi discopatii dorsale, spondiloze şi discopatii lombare;
· Reumatisme degenerative;
· Boli reumatismale abarticulare inflamatoare sau degenerative – suferinţe abarticulare ale membrelor inferioare: tenosinovita piciorului, bursite, aponevrozita plantară, talalgii, deformari dureroase ale piciorului, picior plat, picior scobit, degete in ciocan, hallux valgus, metatarsalgii; suferinţele articulare ale membrelor superioare: periartrita scapulo-humerală, umăr dureros, umăr dureros acut hiperalgic, umăr mixt, umăr blocat, umăr pseudoparalizat, tendinite, suferinţele abarticulare ale coloanei vertebrale (nevralgie cervico-brahială, nevralgie intercostală, sciatica vertebrală).
· Afecţiuni post-traumatice – redori articulare post-traumatice ori după imobilizare;
· Şold operat, aglodistrofie post-traumatică, artroze post-traumatice ale şoldului sau umărului, leziuni post-traumatice de nervi periferici, suferinţe după leziuni de tendoane;
· Tulburări circulatorii şi trofice după fracturi vindecate, sechele post-traumatice vertebrale fără leziuni medulare, dureri vertebrale de diverse cauze (discopatie capsuloligamentara, radiculară, osteoligamentară, musculară), mobilitate limitată, insuficienţă vertebrală prin deficit sau dezechilibru muscular.
Şi nu în ultimul rând, trebuie luată în calcul climatoterapia, o altă calitate a mediului vindecîtor de la Herculane! Aceasta este excelentă în combaterea stărilor de surmenaj fizic şi/sau intelectual.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:13
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
ieri, 22:49