- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- GLASGOW, (12.10.2011, 16:07)
- Ana Obretin ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ultrasunetele pot trata fracturile
O tehnologie cu ultrasunete pusă la punct de o echipă de medici din oraşul scoţian Glasgow în anii 1950 s-a dovedit foarte eficace în scurtarea timpului mediu de vindecare a oaselor fracturate, cu peste o treime.
Urmărește
715 afișări
Ultrasunetele pot trata fracturile (Imagine: Shutterstock)
Tehnologia cu ultrasunete a fost concepută iniţial pentru scanarea corpului, în vederea depistării unor afecţiuni, informează bbc.co.uk.
Tehnologia a fost utilizată de medicul ortoped Angus MacLean pentru a trata fracturile suferite de mai mulţi pacienţi, la Royal Infirmary din Glasgow.
Tehnica scurtează timpul de recuperare a pacienţilor cu peste 33%.
"Este un tratament simplu, nedureros, pe care îl putem oferi', a spus MacLean, care a explicat că, în timpul aplicării acestei proceduri - care este una dintre cele mai comune proceduri medicale din lume -, celulele osoase vibrează, stimulând vindecarea şi regenerarea osului. Cercetătorii cred că ultrasunetele încurajează celulele să elimine bacteriile, stimulează producţia de celule osoase şi maturizarea acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Curtea Constituţională a României se pronunţă luni pe anularea turului 1 al alegerilor prezidenţiale
-
Adrian Sârbu: Ai câştigat. Ai desfiinţat Democrativa. Pe 1 şi pe 8 Decembrie, dacă nu ţi-e frică, le-o dai în vot!
-
BVB: Marile companii au pierdut 10 miliarde de lei în doar o săptămână, iar Bursa a scăzut cu 5%
-
Ursula von der Leyen creează un grup de lucru pentru a pune în aplicare raportul lui Mario Draghi privind competitivitatea UE
În anii 1950, o echipă de specialişti de la Western Infirmary din Glasgow, coordonată de profesorul Ian Donald, a obţinut primele imagini ale corpului omenesc utilizând o tehnologie creată pe baza celei a sonarului. Tehnologia este similară ecografului cu ultrasunete folosit pentru femeile însărcinate, diferenţele constând în frecvenţă.
Însă abia 50 de ani mai târziu tehnologia s-a dovedit a fi benefică pentru regenerarea oaselor.
În schimb, pentru moment, din cauza costurilor mari - aproximativ 1.000 de lire sterline per pacient -, tehnologia este folosită doar în cazul fracturilor complexe.
Citește pe alephnews.ro: Cum influențează TikTok comportamentele sociale și politice? Sociolog: E esențial pentru bunăstarea noastră psihologică să fim expuși la idei care nu ne plac
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dmitri Peskov reacționează la acuzațiile României la adresa Rusiei: „Bucureștiul imită tendința occidentală de a da vina pe Moscova”
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
Localitatea din România în care toți angajații primăriei sunt rude. Culmea, toți sunt în concediu!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe