- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (05.01.2014, 14:19)
- Ana Obretin
Un gel comestibil contra senzaţiei de foame, dezvoltat de cercetătorii britanici
Un gel comestibil care oferă senzaţia de saţietate, contribuind la pierderea în greutate, a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, din Marea Britanie.
Urmărește
1222 afișări
Un gel comestibil contra senzaţiei de foame, dezvoltat de cercetătorii britanici (Imagine: Hepta)
Gelul se umflă în stomac, este dificil de digerat şi astfel induce senzaţia de saţietate, reducând nevoia de a lua gustări sau de a mânca excesiv.
Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au făcut descoperirea în timp ce combinau diferite alimente, informează dailymail.co.uk. Ingredientele - derivate din alge marine, amidon şi coajă de citrice - formează un gel solubil în apă care poate fi în mod normal folosit pentru îngroşarea sosurilor şi altor preparate culinare, fiind frecvent utilizate în gastronomia moleculară atât de aclamată de maeştrii bucătari britanici precum Heston Blumenthal.
Însă, expuse la acizii din stomac, ingredientele încep să se umfle şi să se combine pentru a forma un gel solid, potrivit studiului publicat în Food Hydrocolloids.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Deşi oferă senzaţia de saţietate, gelul nu furnizează însă organismului energia pe care ar obţine-o de la alimentele normale.
Cercetătorii speră să dezvolte această substanţă pentru a putea fi încorporată în alimentele de zi cu zi.
Coordonatorul de proiect, Jennifer Bradbeer, spune că descoperirea ar putea ajuta la reducerea numărului de persoane obeze - în Marea Britanie, 64% dintre adulţi sunt supraponderali sau obezi.
Aproximativ 33% dintre adulţii din întreaga lume - 1,46 de miliarde - sunt în prezent clasificaţi ca fiind obezi sau supraponderali, se arată într-un raport realizat de Overseas Development Institute din Marea Britanie.
Raportul realizat de Overseas Development Institute a arătat că obezitatea şi consumul excesiv de grăsimi şi sare au legătură cu creşterea la nivel global a numărului cazurilor de boli nontransmisibile, precum cancer, diabet, boli ale inimii şi accidente vasculare cerebrale.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Cât costă o dietă bogată în alimente sănătoase
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe