- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (05.01.2014, 14:19)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un gel comestibil contra senzaţiei de foame, dezvoltat de cercetătorii britanici
Un gel comestibil care oferă senzaţia de saţietate, contribuind la pierderea în greutate, a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, din Marea Britanie.
Urmărește
1222 afișări
Un gel comestibil contra senzaţiei de foame, dezvoltat de cercetătorii britanici (Imagine: Hepta)
Gelul se umflă în stomac, este dificil de digerat şi astfel induce senzaţia de saţietate, reducând nevoia de a lua gustări sau de a mânca excesiv.
Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au făcut descoperirea în timp ce combinau diferite alimente, informează dailymail.co.uk. Ingredientele - derivate din alge marine, amidon şi coajă de citrice - formează un gel solubil în apă care poate fi în mod normal folosit pentru îngroşarea sosurilor şi altor preparate culinare, fiind frecvent utilizate în gastronomia moleculară atât de aclamată de maeştrii bucătari britanici precum Heston Blumenthal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Însă, expuse la acizii din stomac, ingredientele încep să se umfle şi să se combine pentru a forma un gel solid, potrivit studiului publicat în Food Hydrocolloids.
Deşi oferă senzaţia de saţietate, gelul nu furnizează însă organismului energia pe care ar obţine-o de la alimentele normale.
Cercetătorii speră să dezvolte această substanţă pentru a putea fi încorporată în alimentele de zi cu zi.
Coordonatorul de proiect, Jennifer Bradbeer, spune că descoperirea ar putea ajuta la reducerea numărului de persoane obeze - în Marea Britanie, 64% dintre adulţi sunt supraponderali sau obezi.
Aproximativ 33% dintre adulţii din întreaga lume - 1,46 de miliarde - sunt în prezent clasificaţi ca fiind obezi sau supraponderali, se arată într-un raport realizat de Overseas Development Institute din Marea Britanie.
Raportul realizat de Overseas Development Institute a arătat că obezitatea şi consumul excesiv de grăsimi şi sare au legătură cu creşterea la nivel global a numărului cazurilor de boli nontransmisibile, precum cancer, diabet, boli ale inimii şi accidente vasculare cerebrale.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cât costă o dietă bogată în alimente sănătoase
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10