- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (08.09.2009, 14:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou contraceptiv de urgenţă, disponibil în curând
Un nou contraceptiv de urgenţă care poate fi luat în primele cinci zile după un raport sexual neprotejat va ajunge mai întâi în farmaciile franceze, la sfârşitul lunii septembrie, şi ulterior în cele europene, informează lefigaro.fr.
Urmărește
82 afișări
Un nou contraceptiv de urgenţă, disponibil în curând (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Denumit EllaOne, acest medicament produs de HRA Pharma a obţinut, în mai, autorizaţia de distribuţie în Europa şi aşteaptă ultimul aviz din partea Agenţiei europene a medicamentelor (EMEA), pe 24 septembrie.
Medicamentul va fi comercializat mai întâi în Franţa, Marea Britanie şi Germania.
EllaOne va face obiectul mai multor comunicări ştiinţifice în cadrul congresului Societăţii Europene de Ginecologie, ce va avea loc în acest sfârşit de săptămână, la Roma.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit studiilor clinice, eficacitatea lui este de 95%, timp de cinci zile, reprezentând durata de viaţă a spermatozoizilor.
Dintre cele 1.241 de femei care au participat la acest studiu final, doar 26, reprezentând 2,1% au rămas însărcinate.
Această cifră este inferioară pragului de 5,5% din totalul femeilor care ar fi putut rămâne însărcinate dacă nu ar fi folosit nicio metodă contraceptivă.
EllaOne a evitat astfel trei cincimi din sarcinile neaşteptate", se afirmă într-un document publicat de EMEA. În privinţa efectelor secundare, specialiştii afirmă că acestea se limitează la dureri abdominale şi la tulburarea ciclului menstrual.
Eficacitatea medicamentului Levonorgestrel (Norlevo) - pilula contraceptivă comercializată din 1999 de către acelaşi laborator - este comparabilă în primele 24 de ore, însă scade la doar 60% pentru intervalul 48 - 72 de ore.
Medicii recomandă administrarea ei în primele 12 ore şi cel mai târziu a treia zi după un raport sexual neprotejat.
Cercetătorii de la laboratorul HRA Pharma consideră că diferenţa de eficacitate între cele două medicamente se explică prin modul diferit de acţiune.
"Levonorgestrel este un progestativ, el blochează ovulaţia, însă nu mai este activ după ce trece perioada de secreţie hormonală care declanşează ovulaţia. EllaOne este un modulator specific al receptorilor de progesteron. Şi el blochează ovulaţia, dar rămâne eficient mai mult timp, până la ruptura foliculară", a explicat Luc Massart, directorul executiv HRA Phrama.
Câteva asociaţii catolice şi-au manifestat îngrijorarea faţă de acest nou produs, pe care îl consideră din punct de vedere chimic foarte apropiat de pilula ce cauzează avortul, RU486.
Studii anterioare au demonstrat de altfel că pilula RU486, antagonistă progesteronului, este şi ea un contraceptiv de urgenţă eficient, chiar dacă folosirea ei pe piaţă în acest scop nu este autorizată.
În Franţa, se vând aproximativ un milion de unităţi contraceptive de urgenţă în fiecare an. Tot în această ţară, potrivit datelor oficiale, se produc 25 de milioane de situaţii de risc (neadministrare la timp a pilulei contraceptive, ruperea prezervativului) şi au loc 200.000 de avorturi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe