Un nou tratament al apei elimină "pentru totdeauna" substanţele chimice rezistente

  • A fost dezvoltată o nouă metodă de tratare a apei care elimină în mod sigur şi eficient substanţele chimice forever "o dată pentru totdeauna", au declarat oamenii de ştiinţă.
  • „Mediile noastre de adsorbţie captează până la 99 % din particulele de PFAS".
Urmărește
2941 afișări
Imaginea articolului Un nou tratament al apei elimină "pentru totdeauna" substanţele chimice rezistente

Un nou tratament al apei elimină "pentru totdeauna" substanţele chimice rezistente

Substanţele chimice rezistente sunt un grup de substanţe cunoscute oficial sub numele de PFAS, prescurtare de la per- şi polifluoroalchil, care se găsesc în mod obişnuit în produsele cu calităţi antiaderente şi rezistente la pete, cum ar fi echipamentele de ploaie, vasele de gătit antiaderente, produsele antipete şi spuma de stingere a incendiilor.
 
Studiile anterioare au stabilit o legătură strânsă între aceste substanţe chimice şi probleme de sănătate precum cancerul, dezechilibrul hormonal, bolile de inimă şi problemele de dezvoltare, potrivit Independent.
 
Conform cercetărilor anterioare, substanţele chimice se pot infiltra în mediu şi pot persista mult timp înainte de a se degrada. Aceşti compuşi toxici pot ajunge în organism atunci când oamenii folosesc produse cosmetice şi creme de protecţie solară care conţin PFAS.
 
În timp ce produsele de consum îi expun pe unii, oamenii pot fi, de asemenea, vulnerabili la substanţele chimice pentru totdeauna din apa potabilă.
 
Metodele utilizate în prezent pentru tratarea apei în locuinţe şi în industrie, cum ar fi cărbunele activ şi sistemele de schimb de ioni, nu captează în mod eficient toţi diferiţii PFAS sau necesită un timp de tratare mai lung.
 
În cel mai recent studiu publicat recent în revista Chemosphere, oamenii de ştiinţă de la University Of British Columbia din Canada au dezvoltat un material adsorbant capabil să capteze şi să reţină toţi PFAS prezenţi în rezervele de apă.
 
Substanţele chimice nocive sunt apoi distruse cu ajutorul unor metode şi tehnici electrochimice speciale care utilizează lumina.
 
Mediul nostru adsorbant captează până la 99% din particulele de PFAS şi poate fi, de asemenea, regenerat şi potenţial reutilizat", a declarat Madjid Mohseni, coautor al studiului.
 
„Acest lucru înseamnă că, atunci când eliminăm PFAS din aceste materiale, nu ne trezim cu mai multe deşeuri solide foarte toxice, care vor reprezenta o altă provocare majoră pentru mediu", a mai spus Dr. Mohseni.
 
Oamenii de ştiinţă speră să optimizeze în continuare tehnologia şi să o pregătească pentru municipalităţi, industrie şi persoane fizice.
 
Mediile noastre adsorbante sunt deosebit de benefice pentru persoanele care trăiesc în comunităţi mai mici şi care nu dispun de resurse pentru a implementa cele mai avansate şi mai costisitoare soluţii care ar putea capta PFAS", a declarat Dr. Mohseni.
 
Acestea pot fi utilizate şi sub forma unor tratamente descentralizate şi la domiciliu pentru tratarea apei", a mai spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici