- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (17.05.2023, 11:52)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou tratament al apei elimină "pentru totdeauna" substanţele chimice rezistente
- A fost dezvoltată o nouă metodă de tratare a apei care elimină în mod sigur şi eficient substanţele chimice forever "o dată pentru totdeauna", au declarat oamenii de ştiinţă.
- „Mediile noastre de adsorbţie captează până la 99 % din particulele de PFAS".
Urmărește
2940 afișări
Un nou tratament al apei elimină "pentru totdeauna" substanţele chimice rezistente
Substanţele chimice rezistente sunt un grup de substanţe cunoscute oficial sub numele de PFAS, prescurtare de la per- şi polifluoroalchil, care se găsesc în mod obişnuit în produsele cu calităţi antiaderente şi rezistente la pete, cum ar fi echipamentele de ploaie, vasele de gătit antiaderente, produsele antipete şi spuma de stingere a incendiilor.
Studiile anterioare au stabilit o legătură strânsă între aceste substanţe chimice şi probleme de sănătate precum cancerul, dezechilibrul hormonal, bolile de inimă şi problemele de dezvoltare, potrivit Independent.
Conform cercetărilor anterioare, substanţele chimice se pot infiltra în mediu şi pot persista mult timp înainte de a se degrada. Aceşti compuşi toxici pot ajunge în organism atunci când oamenii folosesc produse cosmetice şi creme de protecţie solară care conţin PFAS.
În timp ce produsele de consum îi expun pe unii, oamenii pot fi, de asemenea, vulnerabili la substanţele chimice pentru totdeauna din apa potabilă.
Metodele utilizate în prezent pentru tratarea apei în locuinţe şi în industrie, cum ar fi cărbunele activ şi sistemele de schimb de ioni, nu captează în mod eficient toţi diferiţii PFAS sau necesită un timp de tratare mai lung.
În cel mai recent studiu publicat recent în revista Chemosphere, oamenii de ştiinţă de la University Of British Columbia din Canada au dezvoltat un material adsorbant capabil să capteze şi să reţină toţi PFAS prezenţi în rezervele de apă.
Substanţele chimice nocive sunt apoi distruse cu ajutorul unor metode şi tehnici electrochimice speciale care utilizează lumina.
„Mediul nostru adsorbant captează până la 99% din particulele de PFAS şi poate fi, de asemenea, regenerat şi potenţial reutilizat", a declarat Madjid Mohseni, coautor al studiului.
„Acest lucru înseamnă că, atunci când eliminăm PFAS din aceste materiale, nu ne trezim cu mai multe deşeuri solide foarte toxice, care vor reprezenta o altă provocare majoră pentru mediu", a mai spus Dr. Mohseni.
Oamenii de ştiinţă speră să optimizeze în continuare tehnologia şi să o pregătească pentru municipalităţi, industrie şi persoane fizice.
„Mediile noastre adsorbante sunt deosebit de benefice pentru persoanele care trăiesc în comunităţi mai mici şi care nu dispun de resurse pentru a implementa cele mai avansate şi mai costisitoare soluţii care ar putea capta PFAS", a declarat Dr. Mohseni.
„Acestea pot fi utilizate şi sub forma unor tratamente descentralizate şi la domiciliu pentru tratarea apei", a mai spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe