- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (28.06.2016, 06:00)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou tratament inversează efectele bolii Alzheimer
Zece pacienţi cu vârsta înaintată, care sufereau de diferite forme de declin cognitiv, şi-au transformat viaţa după ce au primit un tratament personalizat.
Urmărește
7303 afișări
Un nou tratament inversează efectele bolii Alzheimer
Conform descrierii cercetătorilor, ,, pacienţii care au trebuit să îşi părăsească locul de muncă, din cauza condiţiei lor, au reuşit să-şi reia activitatea, iar cei ce întâmpinau dificultăţi la locul de muncă au reuşit să îşi îmbunătăţească performanţele’’.
Potrivit Descoperă, persoanele care suferă de neurodegenerare au primit un tratament care include: medicaţie, schimbarea dietei alimentare, consumul de vitamine şi suplimente pentru creier şi exerciţii fizice, împreună cu alte stimulente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Dale Bredesen a descris îmbunătăţirile experimentate de pacienţi ca fiind ,,fără precedent’’, adăugând faptul că ,,rezultatele testelor au prezentat faptul că unii pacienţi au revenit de la anormal la normal’’.
Deşi numărul participanţilor la studiu este mic, rezultatele sunt semnificative luând în considerare faptul că toţi subiecţii purtau în ADN gena APOE4, genă responsabilă pentru provocarea a 65% din cazurile de Alzheimer. Cinci dintre pacienţi purtau două forme ale genei, fapt ce creştea riscul apariţiei bolii. În prezent, doctorii nu evaluează pacienţii pentru prezenţa genei APOE4 deoarece consideră că nu ar fi de ajutor pentru pacienţii care au deja boala, din moment ce nu există un tratament.
Cercetătorul Dale Bredesen a afirmat că ,,ne îndreptăm către o nouă eră’’, perioadă în care evaluarea timpurie pentru APOE4 ar putea fi crucială pentru prevenirea bolii Alzheimer.
Cei zece pacienţi care au luat parte la studiu sufereau deja de Alzheimer sau de una dintre formele sale, precum deteriorare cognitivă minoră sau deteriorare cognitivă subiectivă. După administrarea tratamentului, majoritatea nu se mai încadra în criteriile de diagnosticare a bolii. De exemplu, unul dintre pacienţi, în jurul vârstei de 60 de ani, suferea de reducerea unei părţi a creierului, numită hipocampus, având şanse de recuperare de 17%. După zece luni de tratament, radiografiile au arătat că volumul hipocampusului a crescut cu 75 de procente, fapt ce conincide cu o îmbunătăţire majoră a capacităţilor sale cognitive.
Un alt bărbat cu vârsta de peste 60 de ani, a cărui memorie era în a treia fază de degradare, a fost pe punctul de a-şi închide afacerea, doarece nu o mai putea întreţine suficient. După şase luni de tratament, a reuşit să memoreze programul de muncă şi a putut recunoaşte feţele colegilor. După 22 de luni de la începutul tratamentului, memoria pacientului s-a îmbunătăţit cu 84%.
Cercetătorul a explicat de ce recuperarea a fost un succes, în timp ce alte tratamente pentru Alzheimer au eşuat.
,,Imaginează-ţi că ai un acoperiş cu peste 36 de găuri în el, tratamentul repară doar una dintre găuri foarte bine, dar mai ai încă 35’’, a spus el.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe