- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (01.05.2011, 15:22)
- Florin Badescu - Mediafax , Florin Badescu - Mediafax ,
Un spray nazal cu neuropeptide! Vindecă depresia în doar două ore
Un spray nazal cu neuropeptide reprezintă cea mai nouă metodă de tratament utilizată pentru a vindeca depresia şi stările de anxietate, efectele benefice făcându-se resimţite după doar două ore de la aplicare.
Urmărește
2341 afișări
Un spray nazal cu neuropeptide! Vindecă depresia în doar două ore (Imagine: Shutterstock)
Acest tip de spray, bazat pe o substanţă secretată în mod natural de către creier, acţionează în doar două ore de la aplicare, spre deosebire de cele mai multe dintre medicamentele antidepresive actuale care au nevoie de câteva zile pentru a deveni eficiente, informează dailymail.co.uk.
Lichidul este pulverizat prin nări în partea superioară a nasului şi acţionează asupra acelor zone din creier asociate cu starea de dispoziţie.
Un test clinic care vizează gradul de fezabilitate al acestui tratament se află deja în desfăşurare în Statele Unite ale Americii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
-
24 ianuarie | Unirea Principatelor şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza
Cercetătorii americani afirmă că studiile viitoare vor analiza efectele pe care le generează această substanţă sintetizată de creier asupra pacienţilor care suferă şi de alte afecţiuni de ordin psihiatric, precum sindromul stresului posttraumatic.
Unul dintre dezavantajele majore ale antidepresivelor actuale constă în faptul că aceste medicamente au nevoie de o perioadă mai lungă pentru a acţiona - între două şi opt săptămâni.
În cadrul unui studiu recent, efectuat la Mount Sinai School of Medicine din New York, oamenii de ştiinţă au analizat felul în care acţionează acest spray nazal, care conţine o substanţă chimică secretată de creier, denumită neuropeptidă.
Neuropeptidele sunt substanţe chimice utilizate de celulele nervoase din creier pentru a comunica între ele.
Savanţii consideră că unele dintre aceste neuropeptide, în special neuropeptida Y, sunt implicate în procesul prin care creierul regularizează comportamentul şi starea de dispoziţie.
Neuropeptida Y reprezintă peptida întâlnită în cantităţile cele mai mari din creierul uman şi face parte din compoziţia celulelor nervoase, alături de o altă substanţă, denumită norepinefrină, despre care se spune că ar avea un rol determinant în regularizarea stării de dispoziţie şi a anxietăţii.
Un studiu precedent a evidenţiat faptul că stresul conduce la eliberarea în organism a acestor substanţe, iar un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Michigan din Statele Unite, publicat în Archives of General Psychiatry, afirmă că persoanele care prezintă o predispoziţie genetică pentru a avea un conţinut scăzut de neuropeptide în organism se confruntă cu un risc considerabil de a suferi de depresie.
Potrivit studiilor americane, o femeie din patru şi un bărbat din zece vor avea nevoie de tratament contra depresiei în viitor pe parcursul vieţilor lor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe