- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (09.11.2013, 07:11)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un test de sânge ar putea fi folosit pentru detectarea gradului de răspândire a cancerului de piele
Un simplu test de sânge ar putea fi folosit pentru detectarea gradului de răspândire a cancerului de piele, care este greu de diagnosticat, conform cercetătorilor de la Universitatea Dundee din Scoţia.
Urmărește
243 afișări
Un test de sânge ar putea fi folosit pentru detectarea gradului de răspândire a cancerului de piele (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii scoţieni afirmă că testul se bazează pe măsurarea nivelurilor unei gene, TFP12, din ADN-ul sângelui. Aceeaşi echipă de cercetare a identificat alt biomarker potenţial, NT5E, care pare a fi asociat cu răspândirea formelor agresive de melanom, informează dailymail.co.uk.
Oamenii de ştiinţă, care şi-au prezentat descoperirea săptămâna aceasta, la conferinţa Institutului naţional de cercetare a cancerului din Liverpool, susţin că testul de sânge ar putea fi o posibilă ţintă pentru dezvoltarea unor tratamente noi care să distrugă melanoamele, mai ales în cazul acelor forme de cancer care s-au extins la creier, plămâni şi alte organe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
"Utilizarea unui test de sânge asigură baza pentru un mod simplu şi precis de a descoperi gradul de răspândire a bolii (...) şi poate duce la o diagnosticare mai rapidă şi la noi tratamente, pacienţii şi doctorii având astfel o şansă mult mai mare de a învinge boala", declară Tim Crook, autor al studiului şi oncolog consultant la Universitatea Dundee.
În prezent, peste 40% din pacienţii bolnavi de cancer de piele trăiesc cel puţin zece ani de la depistarea maladiei, dar specialiştii afirmă că mai sunt încă multe lucruri de făcut pentru tratarea pacienţilor cu forme de cancer care s-au răspândit la alte organe.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe