Unde se află cel mai mare telescop din România destinat publicului. Se pot observa nebuloase, constelaţii şi chiar unele galaxii

  • Observatorul astronomic din Galaţi are, din acest an, cel mai mare telescop din România destinat publicului
  • Observaţiile astronomice se vor putea face la o rezoluţie mult mai mare
  • Se pot face observaţii asupra unor nebuloase, constelaţii şi chiar galaxii
Urmărește
2807 afișări
Imaginea articolului Unde se află cel mai mare telescop din România destinat publicului. Se pot observa nebuloase, constelaţii şi chiar unele galaxii

Galaţiul are cel mai mare telescop din România destinat publicului

Observatorul astronomic din Galaţi are cel mai mare telescop din România destinat publicului. Aparatul performant a fost achiziţionat cu bani din bugetul judeţean. Telescopul va fi folosit de public, dar şi de cercetătorii gălăţeni.

Aparatul a costat 32.000 de lei, iar fondurile provin din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Telescopul a ajuns deja la Observatorul Astronomic de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă din Galaţi. Achiziţia a fost făcută la 10 ani de la deschiderea observatorului astronomic, în prezent instituţia fiind una dintre cele mai importante din ţară.

„Anul acesta se împlinesc 10 ani de când a fost deschis Observatorul Astronomic de la Galaţi. Am dotat muzeul cu un nou telescop, unul de ultimă generaţie, care poate fi folosit de către toţi pasionaţii de astronomie pentru a observa cu uşurinţă nebuloasele, constelaţiile şi chiar unele galaxii. Mai mult, noul instrument optic va putea fi folosit pentru cercetare, precum şi pentru activităţi educaţionale, cum ar fi pregătirea elevilor care participă la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Cu noul instrument optic, observaţiile astronomice se vor putea face la o rezoluţie mult mai mare. Noul telescop va putea fi folosit din seara zilei de 11 septembrie, iar observaţiile astronomice se vor desfăşura în aer liber, pe terasa de la ultimul nivel al clădirii.

Începând de vineri, publicul poate vizita şi interiorul Muzeului de Ştiinţele Naturii după ce instituţia a fost închisă în timpul stării de urgenţă şi de alertă. Vizitarea se face cu respectarea măsurilor de siguranţă sanitară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici