- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, AEM, (08.02.2016, 19:32)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uniunea Europeană creează un grup de lucru în domeniul medicamentelor împotriva Zika
Agenţia Europeană pentru Medicamente (AEM), un organ al Uniunii Europene (UE) cu sediul la Londra, a anunţat luni crearea unui Grup de lucru însărcinat să ofere consiliere laboratoarelor care lucrează la elaborarea unor vaccinuri şi tratamente împotriva Zika.
Urmărește
622 afișări
Uniunea Europeană creează un grup de lucru în domeniul medicamentelor împotriva Zika
Din grup fac parte specialişti în domeniile conceperii de vaccinuri şi al bolilor infecţioase, a anunţat AEM într-un comunicat, avertizând asupra unei "extinderi a crizei în domeniul sănătăţii publice", potrivit AFP.
"Agenţia încurajează producătorii de medicamente să contacteze AEM în cazul în care desfăşoară proiecte în acest domeniu. AEM este disponibilă de asemnea unor companii care preconizează că vor lucra la elaborarea unor vaccinuri experimentale şi oferă consiliere ştiinţifică şi în domeniul reglementării", anunţă Agenţia într-un comunicat, potrivit Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
O serie de societăţi specializate în biotehnologie, dar şi o serie de laboratoare, inclusiv Sanofi, s-au lansat într-o adevărată cursă vizând producerea unui vaccin.
Transmis - la fel ca dengue şi chikungunya - de către ţânţari din genul Aedes, extrem de răspândiţi în zona dintre tropice, Zika - un virus susceptibil de antrenarea unor malformaţii congenitale - se propagă în mod rapid, potrivit Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (PAHO).
Cercetătorii sunt relativ dezarmaţi în faţa acestui virus, despre care se cunosc puţine lucruri, ceea ce le complică sarcina.
O răspândire a virusului Zika în America Latină şi Caraibe a coincis cu o creştere puternică a cazurilor de microcefalie la bebeluşi - au capul sau creierul neobişnuit de mici, ceea ce poate conduce la deces sau dizabilitate.
Nicio dovadă ştiinţifică nu s-a descoperit, până în prezent, care să demonstreze că Zika provoacă microcefalia, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că "suspectează puternic" o legătură în acest sens şi a declarat Zika drept "o urgenţă în domeniul sănătăţii publice de amploare internaţională".
Deocamdată nu există vreun tratament sau vaccin împotriva virusului care, la cele mai multe persoane, provoacă simptome moderate.
Citeşte şi: Grupul farmaceutic Sanofi Pasteur a iniţiat CERCETĂRI pentru un VACCIN contra virusului Zika
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Obama cere Congresului 1,8 miliarde de dolari pentru finanţarea luptei împotriva virusului Zika
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate