Unul din 5 angajaţi din întreaga lume se simte singur

La nivel mondial, unul din cinci angajaţi raportează că s-a simţit foarte mult singur în ziua precedentă, conform noului raport Gallup „State of the Global Workplace: 2024 Report”.

Urmărește
387 afișări
Imaginea articolului Unul din 5 angajaţi din întreaga lume se simte singur

Sursa foto: Pexels

Singurătatea este mai răspândită în rândul angajaţilor mai tineri de 35 de ani decât în rândul celor cu vârsta de 35 de ani şi peste. Aceleaşi procente de bărbaţi şi femei care lucrează raportează singurătate: fiecare 20%. De asemenea, nivelurile postului par să aibă o asociere redusă cu singurătatea.

Dintre toate variabilele analizate de Gallup, locul de muncă prezintă cele mai mari diferenţe în experienţele angajaţilor cu singurătatea. Angajaţii care lucrează complet la distanţă raportează niveluri semnificativ mai ridicate de singurătate (25%) decât cei care lucrează exclusiv la faţa locului (16%) - lucrătorii hibrizi se situează între cele două valori, la 21%.

Efectele singurătăţii

Izolarea socială şi singurătatea cronică au efecte devastatoare asupra sănătăţii fizice şi mentale. Lisa Berkman, profesor la Harvard şi cercetător principal Gallup, şi colegii săi au studiat relaţia dintre legăturile sociale şi comunitare şi rata mortalităţii pe o perioadă de nouă ani. Riscul de mortalitate în rândul persoanelor care nu aveau legături sociale şi comunitare era de două ori mai mare decât cel al persoanelor care aveau multe contacte sociale. Aceste diferenţe erau independente de sănătatea fizică, statutul socioeconomic şi practicile de sănătate.

Alte studii au găsit relaţii similare între conexiunile sociale puternice şi longevitate.

Munca în sine ajută

Vestea bună este că munca în sine diminuează singurătatea. În general, adulţii care lucrează sunt mai puţin predispuşi să se simtă singuri (20%) decât cei care sunt şomeri (32%), iar acest lucru rămâne valabil pentru toate grupele de vârstă.

Totuşi, acest efect pozitiv este mult mai puternic pe măsură ce angajamentul angajaţilor creşte. Dacă angajaţii sunt dezangajaţi activ, este aproape la fel de probabil să se simtă singuri ca cei care sunt şomeri. Dacă angajaţii sunt implicaţi - dacă munca lor are sens şi se simt conectaţi la membrii echipei lor şi la organizaţie - probabilitatea de a se simţi singuri este mult mai scăzută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici