- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (27.10.2015, 17:52)
- Raluca Bădoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unul dintre cele mai mari MISTERE ale lumii, desluşit cu ajutorul unei tehnologii de scanare 3D - FOTO, VIDEO
Un grup de experţi internaţionali va avea în 2016 complicata misiune de "a scana" piramidele de la Giza, din Egipt, şi de a face o călătorie în profunzimile lor, pentru a dezvălui secretele pe care le pot ascunde marile blocuri de piatră vechi de 4.500 de ani.
Urmărește
31618 afișări
Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii, construirea piramidelor, este desluşit cu ajutorul unei tehnologi de scanare 3D (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Proiectul va implica o căutare prin camere ascunse în interiorul a patru monumente faraonice renumite, utilizând termografia în infraroşu, tehnologia de scanare 3D cu lasere şi detectoare de raze cosmice, informează cotidianul Daily Mail.
Arhitecţi şi oameni de ştiinţă din Egipt, Franţa, Canada şi Japonia vor să facă cercetări pe două piramide de la Giza şi cele două piramide Dahshur, de la sud de Cairo.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 21:12
• Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 10:13
-
astăzi, 19:03
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
Aceeaşi tehnologie, spun ei, ar putea ajuta, de asemenea, la găsirea mormântului ascuns din camera mortuară a lui Tutankhamon, care poate aparţine reginei Nefertiti.
Sunt multe legende care circulă cu privire la tehnicile de construcţie a celor trei piramide, dar promotorii acestui proiect susţin că secretul ridicării lor încă se ascunde în interiorul acestor minuni ale Antichităţii.
Obiectivul operaţiunii "Scan Pyramids" este de a descoperi formula care a permis constructorilor din acea epocă să plaseze uriaşele blocuri de piatră unul peste altul şi să le ridice la aproape 150 de metri înălţime.
Pentru a desluşi aceste secrete, se vor utiliza tehnici inovatoare şi tehnologii de vârf, precum dronele şi laserul. Experţii au explicat în cadrul unei conferinţe de presă, la care a fost anunţată lansarea proiectului, că vor folosi, de exemplu, termografia, pentru a măsura temperatura şi a detecta radiaţia cu raze infraroşii emisă de sol, sau termografia modulată ce constă în examinarea părţilor şi materialelor proiectând imaginea modelelor termice pe suprafaţa obiectului.
Mathieu Klein, de la Universitatea Laval, unul dintre cei care au demarat amplul proiect ,,Scan Pyramids", a declarat: "Căldura lemnului este diferită de cea a pietrei şi ambele transmit grade diferite de temperatură. Şi solul le afectează în mod diferit. Acest lucru ne va permite să aflăm ce există în interiorul piramidelor".
Cercetătorul a dat asigurări că tehnicile pe care le foloseşte echipa sa sunt neinvazive şi că nu vor afecta structura piramidelor.
Alte tehnici folosite sunt fotogrametria şi laserul, pe întreaga zonă dintre Dahshur şi Giza, pentru a realiza o construcţie 3D a monumentelor, piramidelor şi a Sfinxului. "Scopul nostru este de a nu atinge şi a nu dăuna. Vom scana, fotografia, studia şi analiza toate mesajele care ne pot fi oferite. Vrem să localizăm şi să înţelegem ceea ce există în interior", a declarat arhitectul francez Yves Ubelmann, specializat în patrimoniu şi arheologie.
La conferinţa de presă a participat şi ministrul egiptean al antichităţilor, Mamduh Damati, care a reamintit că istoria Egiptului este plină de "secrete şi mistere" şi a asigurat că încă nu s-a atins întreaga "satisfacţie ştiinţifică" pe această temă.
Proiectul, la care vor participa instituţii franceze, canadiene şi japoneze ce vor lucra sub coordonarea Egiptului, se va desfăşura pe întreg anul 2016 pentru a desluşi aceste mistere graţie ştiinţei şi celor mai noi tehnologii.
Operaţiunea "Scan Pyramids", în valoare de un milion de euro, este finanţată de un grup de oameni de afaceri şi este însoţită de mari şantiere culturale lansate de Egipt. Două muzee au fost anunţate la Giza, la poalele piramidelor. Muzeul Naţional Egiptean al Civilizaţiilor (NMEC) — din preistorie până azi — dotat cu un centru cultural cu săli de cinema şi puncte comerciale, va fi inaugurat la începutul anului 2016.
Marele Muzeu Egiptean (GEM), care ar trebui să fie terminat în 2018, va prezenta toate vestigiile şi istoria faraonului Tutankhamon, în timp ce muzeul naţional de la Cairo, din piaţa Tahrir, unde sunt expuse comorile Egiptului antic, va fi renovat în întregime şi îşi va regăsi strălucirea ca atunci când a fost deschis în 1902.
Citește pe alephnews.ro: TikTok e pe cale de dispariție în SUA. Care este impactul neașteptat al interzicerii aplicației
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe