- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (16.11.2022, 11:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Următoarea catastrofă a aniilor 2020 ar putea veni de la Soare. Lumea afectată de pandemie, inflaţie şi război nu va face faţă "uraganului solar"
- Anii 2020 sunt un deceniu decisiv pentru supravieţuirea civilizaţiei moderne în secolul 21. S-ar putea să ne aflăm deja în faţa Marelui Filtru după Paradoxul Fermi.
- După pandemie, incendii de vegetaţaţie, inflaţie şi războiul ruso-ucrainean, o furtună solară ar putea întoarce omenirea în secolul XVIII.
Urmărește
2472 afișări
Hepta
În 2020, pandemia de COVID-19 care s-a declanşat în China, a provocat moartea a 6,610,513 de oameni. 635,332,826 de cazuri au fost raportate. Noul deceniu a început nefast cu incendiile din Australia, Brazilia şi California, zeci de milioane de hectare de vegetaţie fiind mistuite.
În 2021, din cauza restricţiilor pandemice, au izbucnit criza lanţului de aprovizionare, creşterea inflaţiei, criza globală de cipuri şi criza materiilor prime, rezultând scumpiri în masă. 828 de milioane de oameni au fost afectaţi de foamete.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
În 2022, Vladimir Putin a invadat şi bombardat Ucraina, provocând o criză energetică fără precedent şi prăbuşire economică în lanţ la nivel global. 40.000 de ucraineni, 100.000 de ruşi şi aproximativ 180 de străini au fost ucişi în urma războiului.
2023 şi 2024 vor fi ani de recesiune în UE şi SUA, de asemenea, creşte riscul ca China să invadeze Taiwanul şi să afecteze industria hardware la nivel global.
Dar astronomii susţin că o altă catastrofă este iminentă.
Ciclul solar 25, care a debutat în decembrie 2019, este prognozat a fi un ciclu la fel de slab ca şi ciclul 24. Maximul solar este aşteptat în iulie 2025, cu un vârf de 115 de pete solare.
Dar astronomii de la NASA avertizează că furtunile solare vor creşte în intensitate şi ar putea cauza probleme infrastructurii electrice de pe Pământ până în 2025. În 2012, o furtună solară din 2012 ar fi putut trimite civilizaţia contemporană în secolul al XVIII-lea. Furtuna solară, care s-a produs pe 23 iulie 2012, cea mai puternică din ultimii 150 de ani, a "ratat" cu puţin planeta noastră, potrivit unui comunicat al Agenţiei spaţiale americane, publicat pe site-ul acesteia, miercuri.
Kurzgesagt – In a Nutshell transmitea în 2020 că lumea nu este pregătită pentru o furtună solară de magnitudinea evenimentului Carrington din 1859.
Uraganul solar poate distruge civilizaţia modernă, milioane de pacienţi din toată lumea care sunt dependenţi de tehnologie ar putea deceda, lanţurile de supermarkete vor rămâne fără provizii alimentare, miliarde de oameni dependenţi de tehnologie nu vor mai avea acces la electricitate, căldură, gaz şi apă potabilă şi transportul global va fi perturbat. Pagubele la nivel global ar putea fi de trilioane de dolari.
"Va dura ani sau decenii pentru ca civilizaţia modernă să fie refăcută", transmite reportajul.
În 2022, furtunile solare au perturbat semnalele radio şi sistemele GPS.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Situaţie ce îi îngrijorează pe specialişti: Europa şi SUA închid centralele pe cărbune, dar China are în plan construirea de noi capacităţi energetice pe bază de cărbune
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe