- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (25.01.2010, 18:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vezi aici care este formula matematică a zâmbetului perfect
Un celebru dentist din Marea Britanie, specializat în implanturi şi cosmetică dentară, Tariq Idris, a determinat matematic zâmbetul perfect cu ajutorul seriei numerice Fibonacci, care a jucat un rol cheie şi în romanul "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown, potrivit express.co.uk.
Urmărește
102 afișări
Vezi aici care este formula matematică a zâmbetului perfect (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)
Doctorul Tariq Idris, din Londra, printre ai cărui clienţi se numără vedete de televiziune şi din lumea muzicii, a folosit seria numerică, alături de nanotehnologie, lasere şi software, pentru a crea zâmbetul perfect.
Dentistul a spus că ideea i-a venit uitându-se la fotografii. "Analizam fotografii ale unor clienţi care zâmbeau şi comparam proporţiile dinţilor, gingiilor şi liniei zâmbetului. Mi-am dat seama că prin folosirea seriei Fibonacci puteam găsi un model de perfecţiune", a spus Idris.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Preşedintele Coreei de Sud a decretat legea marţială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii/ Proteste de amploare în fața Parlamentului din Coreea de Sud
-
Ciolacu, după întâlnirea cu Lasconi: drumul european al ţării noastre trebuie să continue doar apărând mult mai hotărât valorile tradiţionale
-
FRF contestă la TAS decizia UEFA după meciul România – Kosovo
-
Cătălin Predoiu, întâlnire cu ambasadoarea SUA pentru ultimele măsuri în privinţa Visa Waiver
Astfel, el a continuat prin identificarea acelor părţi din zâmbet care nu corespundeau "divinei proporţii", pentru a îşi da seama cum să dea o altă formă dinţilor şi gingiilor pentru a le aduce la proporţiile corecte.
Pentru a-şi perfecţiona tehnica, doctorul a trebuit să apeleze la cele mai noi tehnologii. El a descoperit un nou sistem de îmbinare şi un chit al cărui aspect nu se deosebeşte de cel al unui dinte. Specialistul în cosmetică dentară a folosit apoi cea mai recentă tehnologie cu laser pentru a sculpta dintele şi un software pentru a determina forma potrivită pentru zâmbetul clientului.
Medicul a apreciat că, "cel puţin din Renaştere, artiştii şi arhitecţii şi-au proiectat operele aproximând proporţia divină" şi că "unii dintre cei mai mari matematicieni din toate timpurile s-au străduit să determine această proporţie şi proprietăţile ei uimitoare.
Tratamentul pentru obţinerea zâmbetului perfect nu implică perforare sau injecţii.
Seria Fibonacci a fost creată de matematicianul italian Leonardo Fibonacci, în 1202. Aceasta este o secvenţă de numere în care fiecare număr se obţine din suma precedentelor două din şir.
Citește pe alephnews.ro: Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe