- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI, (02.08.2016, 12:00)
- Cătălin Azinicăi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Calofir şi Pokemonii, reportaj realizat cu asistenţa psihologului de serviciu - VIDEO
Aplicaţia Pokemon Go a împărţit lumea întreagă, în două tabere: cei care au descărcat-o deja şi au plecat în căutarea pokemonilor şi ceilalţi, care nici nu vor să audă despre aşa ceva. Urmăriţi un reportaj amuzant, realizat împreună cu actorul Vasile Calofir şi psihologul Tedy Creştin.
Urmărește
453 afișări
Pokemon GO văzut de un psiholog, un actor şi un "daycare" de ouă
Aplicaţia Pokemon Go, care a fost descărcată, deja, de aproape toată planeta încă după prima săptămână de la lansare, nu doar că a creat fel şi fel de controverse, ci a împărţit lumea întreagă în două tabere: cei care au descărcat aplicaţia şi cei care nici nu vor să audă despre acest joc.
La prima impresie, aplicaţia pare un soi de ciorbă de burtă. Da, exact! Ciorbă de burtă! Rar ţi-e dat să întâlneşti persoana indiferentă la ciorba de burtă. Există două variante: ori îţi place la nebunie, ori îţi provoacă greaţă doar când auzi că şi-o comandă cineva. Aşa e şi cu Pokemonii! L-am invitat pe Vasile Calofir la o plimbare prin parc. Fostul concurent de la "Ferma Vedetelor", a acceptat să ofere un interviu, atât în baza relaţiei de prietenie pe care-am dezvoltat-o cu el, de-a lungul carierei mele de jurnalist, cât şi datorită faptului că... nu am precizat exact subiectul dialogului. Ştiam că Vasile are ceva cu Pokemonii şi că îl apucă urticariile atunci când aude de aplicaţia ce a creat atât de multe victime, într-un timp atât de scurt. Şi cum vorbim de adevărate victime ale unor accidente petrecute pe fondul neatenţiei celor ce şi-au instalat aplicaţia, înverşunarea lui Vasile e cu atât mai mare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
"Nu sunt pornit, că nu m-am manifestat pe nicăieri cât de pornit aş fi... Pur şi simplu, eu, Vasile, nu pot să trăiesc atât de virtual, astăzi. Deşi am un mail, corespondez, comunic pe mail, am Facebook, adică să ne înţelegem, nu sunt atât de.... Dar genul ăsta nu-mi place, nu agreez, nu înţeleg, până la urmă, că asta e ideea, genul ăsta de izolare în virtual. Că te izolezi, asta înseamnă, să te izolezi. Mie îmi plac oamenii, peisajele, vreau să vorbesc, vreau să mă emoţionez la modul ăsta, interacţionând, nu? Adică... live! În viu! Ce să fac? Să intru în aplicaţie şi să îmi spună aplicaţia… ce?", se intreabă Vasile.
Să te laşi de muncă! Asta pare că îţi spune aplicaţia! Există persoane care au renunţat la locul de muncă, pentru a avea mai mult timp să prindă pokemoni.
Ca să ştim exact cu ce fel de fenomen avem de a face, aveam nevoie şi de opinia unui psiholog, întrucât aplicaţia pare să îşi strângă tot mai mulţi adepţi, de la o zi la alta. Pentru acest lucru, am apelat la Tedy Creştin, specializat în Psihologie adleriană. Tedy mi-e amic şi are un simţ al umorului foarte bine dezvoltat, astfel încât nu mi-am făcut griji că reacţiile lui Vasile o să-l “pună pe fugă”.
Ok! Acceptăm! Dar natural, se naşte întrebarea: nu creează dependenţă?
Şi cum românul e inventiv, nu a durat mult până când a apărut prima ideie de business, în jurul "aplicaţiei minune". Marius Călin, un tânăr de 22 de ani, din Bucureşti, pasionat de blogging, a postat pe un site de anunţuri, următorul mesaj:
"Salut, numele meu este Marius Călin şi vreau să îţi prezint serviciul 'plimbă-ţi pokemonii cu Marius'. Bineînţeles, nu este vorba de pokemoni reali, pentru că ei trebuie să fie duşi la gym, ca să se antreneze, dar această este altă poveste şi poate va fi introdusă în pachetul 'plimbă-ţi pokemonii cu Marius 2.0'. Acum vorbim despre ouăle de pokemoni, care după un număr de km parcurşi, se transformă în pokemoni. *Recurg la această metodă extremă deoarece mi-am pierdut telefonul în urmă festivalului Electric Castle şi, deşi are ecranul spart, un om foarte drag de acolo a ales să îi scoată cartela şi să plece cu el acasă. Acum am nevoie de bani, pentru unul nou. Te aştept, pokemonii tăi sunt în siguranţă cu mine! Mulţumesc!".
După ce am luat la cunoştinţă cam tot ce se putea despre aplicaţie şi despre reacţiile utilizatorilor, am hotărât că e timpul să îl convingem şi pe Vasile, să... "mănânce ciorbă de burtă". Actorul s-a conformat, până la urmă şi în ciuda faptului că nu a reuşit să prindă niciun pokemon, a prins puţină toleranţă vis-a-vis de "aplicaţia minune".
Citeşte şi: Mania Pokemon Go: Părinţii încep să-şi numească bebeluşii după creaturile din celebrul joc
Citeşte şi: Răspunsul Moscovei la Pokémon Go: Lansează un joc similar în care pot fi "vânate" personaje istorice. La ce dată va fi valabil
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe