- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI, (17.03.2018, 17:41)
- Iasmina Ardelean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce ar face Iohannis dacă Bill Gates i-ar da toţi banii lui ca să salveze educaţia din România
Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, joi, că oricât de bogat ar fi Bill Gates, nu ar putea plăti lucrul pe care el îşi doreşte cel mai mult să îl schimbe în educaţie, şi anume mentalitatea, întrebat care ar fi primul lucru pe care l-ar schimba dacă afaceristul i-ar pune la dispoziţie toţi banii.
Urmărește
1239 afișări
Ce ar face Iohannis dacă Bill Gates i-ar da toţi banii lui ca să salveze educaţia din România
Întrebat dacă s-ar afla în acelaşi loc cu Bill Gates şi acesta ar pune la dispoziţie toţii banii de care educaţia din România are nevoie, toată expertiza, care ar fi primul lucru pe care l-ar schimba, Iohannis a răspuns: "Oricât de bogat ar fi (Bill Gates - n.r) nu ar putea să plătească lucrul pe care doresc aş dori eu şi îmi doresc foarte mult să îl schimb, este vorba de mentalitate, mentalitatea celor care dau educaţie, mentalitatea celor care înlesnesc educaţia şi mai puţin a celor de educat, fiindcă ei trebuie educaţi. Nu trebuie să le schimbăm mentalitatea".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Acesta a adăugat, în cadrul evenimentului "România la Centenar", organizat la Palatul Cotroceni, că în domeniul educaţiei este prioritară o schimbare de paradigmă şi nu banii.
"Nu e vorba de bani. Am mai fost puţin simpatic când le-am spus oamenilor: nu în bani stăm. Pentru că, până la urmă, dacă folosim 4% cu cap e mai bine decât 6% fără cap. Noi deocamdată suntem cam între şi cred că nu avem nevoie în primul rând de mai mulţi bani - chit că o să mă contrazică şi rectorii, şi directorii, şi profesorii. Ar fi bine să avem, dar în primul rând avem nevoie de o schimbare de paradigmă. Noi trăim într-o ţară care dispune de cea mai mare bogăţie de care poate să dispună o naţiune, dispunem de inventitate, creativitate. Ceea ce vrem noi să facem este să le turnăm în forma competitivităţii. Or asta, sigur, se poate numai prin educaţie de foarte bună calitate, la scară largă", a precizat şeful statului.
Iohannis a spus că, în urma diferitelor comparaţii, a rezultat că România are o resursă intelectuală importantă, dar care este folosită prea puţin.
"Vă dau un exemplu care subliniază ceea ce am spus. La o mare companie din Silicon Valley a făcut cineva o numărătoare, să vadă ce limbi, în afară de engleză, se vorbesc. Prima limbă străină care se vorbeşte acolo e limba română. Deci oameni avem, dar îi folosim în America, Italia, Spania, Marea Britanie, în toată lumea. Trebuie să lucrăm un pic mai mult ca să se simtă acasă ca acasă şi întreaga educaţie să devină un bun al întregii naţiuni. Cred că este acesta un obiectiv care merită să devină laitmotiv pentru următorul nostru secol, pe care ni-l dorim tot modern", a susţinut Klaus Iohannis.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe