- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI , (01.06.2017, 13:53)
- Firuta Flutur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel puţin 2,7 milioane de copii trăiesc în instituţii rezidenţiale, la nivel mondial: Europa Centrală şi de Est, regiunea cu cea mai ridicată rată/ Situaţia din România
La nivel mondial, cel puţin 2,7 milioane de copii trăiesc în instituţii rezidenţiale, Europa Centrală şi de Est fiind regiunea cu cea mai ridicată rată din lume la acest capitol, potrivit unor noi estimări UNICEF.
Urmărește
349 afișări
Cel puţin 2,7 milioane de copii trăiesc în instituţii rezidenţiale, la nivel mondial: Europa Centrală şi de Est, regiunea cu cea mai ridicată rată/ Situaţia din România
Europa Centrală şi de Est înregistrează 666 copii/100.000 care trăiesc în instituţii rezidenţiale, de cinci ori mai mult decât media globală de 120 copii/100.000.
Ţările industrializate şi regiunea Asia de Est şi Pacific figurează cu a doua (192 copii/100.000), respectiv a treia rată cea mai ridicată (153 copii/100.000).
Noua estimare UNICEF are la bază date din 140 de ţări.
Din anii 1990, România a reuşit să reducă numărul de copii aflaţi în instituţii de tip rezidenţial de la aproximatv 100.000 la 20.000 în 2016. În ţara noastră, rata este de 578 copii /100.000.
Până în 2020, România s-a angajat să închidă peste 180 de instituţii tradiţionale şi, astfel, să reintegreze o treime dintre copiii instituţionalizaţi într-un mediu familial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Răsturnare de situaţie! PSD se retrage din negocierile de coaliţie. Ciolacu: Vom vota un guvern minoritar de dreapta
-
ChatGPT devine accesibil prin telefon şi WhatsApp
-
Wizz Air mută trei curse din Bucureşti pe Aeroportul Băneasa din 2025
“Această iniţiativă crucială implică ca serviciile bazate pe comunitate să fie dezvoltate şi disponibile – fiecare sat şi oraş din România să se asigure că toţi copiii care trăiesc instituţii şi familiile lor sunt sprijiniţi şi monitorizaţi. Aceste servicii vor ajuta de asemenea la prevenirea separării nenecesare a altor copii de familiile lor”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.
De altfel, UNICEF, împreună cu Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, autorităţi judeţene şi locale testează modelul Pachetul Minim de Servicii în 45 de comunităţi din judeţul Bacău. Concret, acest pachet presupune ca în fiecare comunitate să existe cel puţin un asistent social, un asistent medical comunitar şi un consilier şcolar. Împreună, ei vin în sprijinul copiilor vulnerabili şi al familiilor acestora. Evaluarea intermediară a modelului a demonstrat că 100% dintre copiii aflaţi în risc de separare de familie locuiesc în continuare alături de familiile lor.
“În îngrijirea de tip rezidenţial, cum ar fi instituţiile sau orfelinatele, copiii care sunt deja vulnerabili ca urmare a separării de familie sunt expuşi unui risc crescut de violenţă, abuz şi consecinţe care le afectează pe termen lung dezvoltarea cognitivă, socială şi emoţională”, a declarat Cornelius Williams, Director Protecţia Copilului, UNICEF.
Citeşte şi: Pentru cel puţin 700 milioane de copii din lume, copilăria s-a încheiat prea devreme. În România se înregistrează 34 de naşteri la 1.000 de adolescente între 15 şi 19 ani
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe