CEO Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, companii care livrează vaccinuri, chemaţi să dea explicaţii în Parlamentul European

  • Audiere a CEO Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, în PE pe tema livrării vaccinurilor
  • Dicuţiile vor avea loc în contextul controverselor privind cantităţile de vaccin care urmează a fi livrate în UE
  • Uniunea Europeană a semnat 6 contracte cu dezvoltatorii de vaccinuri
  • Pe lângă avizele pentru vaccinurile Pfizer - BioNTech şi Moderna, Agenţia Europeană a Medicamentelor urmează să acorde autorizaţii condiţionate şi pentru alte trei vaccinuri produse de AstraZeneca, CureVac şi Sanofi - GSK
  • Pfizer a redus livrările de vaccin în unele ţări din UE, inclusiv în România, iar AstraZeneca poartă discuţii încordate cu reprezentanţii Comisiei europene.
Urmărește
9688 afișări
Imaginea articolului CEO Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, companii care livrează vaccinuri, chemaţi să dea explicaţii în Parlamentul European

CEO Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, companii care livrează vaccinuri, chemaţi să dea explicaţii în Parlamentul European

La propunerea comună a preşedintelui Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, şi a eurodeputatului român Cristian Buşoi, preşedinte al Comisiei pentru Industrie şi Cercetare, Conferinţa Preşedinţilor de Comisii din Parlamentul European a aprobat joi, o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19. 
 
Scopul întâlnirii cu CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19 este, pe lângă respectarea termenelor de livrare, îmbunătăţirea producţiei şi a accesului cetăţenilor europeni la vaccinuri, în contextul discuţiilor aprinse privind cantităţile de vaccin care urmează a fi livrate în UE.
 
„Este esenţial ca toate companiile cu care UE a încheiat contracte pentru producerea şi livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 să îşi respecte angajamentele”, spune co-iniţiatorul audierii, eurodeputatul român Cristian Buşoi, care precizează că o posibilă dată ar fi începutul lunii martie.
 
Pe lângă avizele pentru vaccinurile Pfizer - BioNTech şi Moderna, Agenţia Europeană a Medicamentelor urmează să acorde autorizaţii condiţionate şi pentru alte trei vaccinuri produse de AstraZeneca, CureVac şi Sanofi - GSK. 
 
Este pentru a doua oară când CEO companiilor producatoare de vaccinuri vin pentru audieri în Parlamentul European. În toamna 2020, tot comisiile reunite ENVI - ITRE i-a avut invitaţi pe liderii CureVac şi Sanofi, care au răspuns întrebărilor eurodeputaţilor despre eficienţa şi siguranţa vaccinurilor pe care le produc şi ne-au asigurat că vor produce aproximativ 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.
 
Uniunea Europeană a semnat cu dezvoltatorii de vaccinuri 6 contracte, prin care cetăţenilor europeni le sunt garantate peste 2,2 miliarde doze de vaccin. Companiile farmaceutice au obligaţia să respecte angajamentele pe care şi le-au luat în faţa cetăţenilor europeni.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici