COMENTARIU: "Viaţa este prea scurtă ca să trăieşti visul altcuiva..." – Hugh Hefner, fondatorul Playboy

Hugh Hefner a murit miercuri, la 91 de ani. Imperiul pe care l-a construit, imperiul Playboy, a fost mult mai întins decât Imperiul Roman, cele ale lui Alexandru Macedon, Ginghis Han, Timur Lenk sau Imperiul Otoman. În perioada sa de glorie, revista Playboy cucerise şase din cele şapte continente.

Urmărește
1646 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: "Viaţa este prea scurtă ca să trăieşti visul altcuiva..." – Hugh Hefner, fondatorul Playboy

COM: "Viaţa este prea scurtă ca să trăieşti visul altcuiva..." – Hugh Heffner, fondatorul Playboy

În România, cea mai în măsură persoană care îl poate evoca pe Hugh Hefner este scriitorul Dan-Silviu Boerescu, primul redactor-şef al Playboy România.

Dan-Silviu Boerescu: "Ediţia română a revistei Playboy a apărut în 1999. Ani de zile visasem la Playboy, pentru că la începutul anilor ʼ90 mi-a adus cineva o antologie de proză Playboy. Mereu am vrut să o scot în România, am şi făcut-o în 2000. Dincolo de nuduri, Playboy a găzduit literatură de cea mai bună calitate semnată de Arthur C. Clarke, Ian Fleming, Vladimir Nabokov, Margaret Atwood, Saul Bellow, Chuck Palahniuk, Haruki Murakami şi mulţi alţii, de acelaşi calibru.

Hugh Hefner este, uite că trebuie să spun a fost, una dintre personalităţile care a marcat secolul XX. A fost unul dintre oamenii aceia rari care construiesc lumea, nu doar o locuiesc. Pe Hefner l-am cunoscut în anul 2000, la un party dat de el. A vrut să-i cunoască pe şefii ediţiilor internaţionale, ne-au dat nişte steguleţe şi a apărut Hef, s-a pus între noi, a zis «Hi!», s-a făcut o poză, apoi a dat mâna cu fiecare şi asta a fost tot. Dar cea mai interesantă întâlnire a fost în 2006, la Barcelona, când împlinea 80 de ani. A stat două ore cu noi, în Casa Battlo ridicată de Gaudi, şi ne-a dat voie să îi punem întrebări la liber. Era cu cele trei fete din perioada respectivă. Atunci îmi amintesc că i-am spus: «Eşti născut în acelaşi an – 1926 – cu Miles Davies şi Marilyn Monroe, care ţi-au fost buni prieteni...» Iar Hef mi-a continuat fraza, superhaios: «Miles ăsta nu mai ştiu cine era, dar Marilyn era o fată cu care-mi plăcea al naibii de mult să ies la film...» L-am evocat pe Hefner, pe alocuri, în cartea mea «Confesiunile unui bucătar pervers» (ed. Integral, 2015).

Sunt încredinţat că Hef va merge în continuare la film cu Marilyn fiindcă şi-a cumpărat de multă vreme locul de veci lângă mormântul ei.

Sunt al doilea român care a avut şansa să vorbească cu el. Primul a fost Ilie Năstase, care, prin anii ʼ70, a fost invitat la celebra sa reşedinţă The Mansion."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici