Companiile care oferă servicii de îngrijire a COPIILOR ANGAJAŢILOR îşi cresc afacerea

Companiile din întreaga lume care oferă servicii de îngrijire a copiilor angajaţilor lor şi-au îmbunătăţit activitatea, eficienţa procesului de recrutare a unor noi angajaţi, retenţia angajaţilor, precum şi productivitatea acestora, se arată într-un raport al IFC, entitatea din Grupul Băncii Mondiale.

Urmărește
528 afișări
Imaginea articolului Companiile care oferă servicii de îngrijire a COPIILOR ANGAJAŢILOR îşi cresc afacerea

Companiile care oferă servicii de îngrijire a COPIILOR ANGAJAŢILOR îşi cresc afacerea

Raportul, intitulat Tackling Childcare: The Business Case for Employer-Supported Childcare (Îngrijirea copiilor - de ce este importantă îngrijirea copiilor cu ajutorul angajatorului), apare în contextul în care politicieni din tot mai multe ţări recunosc importanţa pe care o are creşterea copiilor asupra mediului de afaceri şi asupra procesului de dezvoltare în general.

În 11 dintre cele 50 ţări cercetate până acum de Grupul Băncii Mondiale în cadrul unei iniţiative dedicate Femeilor, Afacerilor şi Legislaţiei (Women, Business and the Law), angajatorii sunt obligaţi prin lege să sprijine îngrijirea copiilor sau chiar să ofere astfel de servicii. Chiar şi în lipsa necesităţii unei conformări legislative, mulţi angajatori caută să ofere asistenţă pentru îngrijirea copiilor şi să obţină astfel rezultate mai bune în activitatea lor comercială.

Guvernele din Brazilia, Chile, Ecuador, India, Irak, Japonia, Iordania, Olanda, Turcia, Ucraina şi Vietnam au pus în aplicare acte legislative care se referă la serviciile de îngrijire a copiilor.

Raportul studiază zece studii de caz ale unor societăţi din toată lumea care oferă diverse opţiuni de creştere a copiilor, de la îngrijirea copiilor la sediul societăţilor, la diverse subvenţii pentru angajaţi.

Printre societăţile al căror profil este studiat în cadrul raportului, se mentioneaza Afrifresh, furnizor de produse agricole proaspete din Africa de Sud; Akamai, o societate de software din SUA; Borusan, producător de maşini grele din Turcia; Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. din Japonia (servicii financiare); Martur, producător de piese auto din Turcia; MAS Kreeda Al Safi-Madaba, producător de textile din Iordania; Mindtree, furnizor de servicii IT din India; Pandurata Alimentos Ltda. (Bauducco), producător de produse de patiserie din Brazilia; Safaricom, societate de telecomunicaţii din Kenya şi Schoen Klinik, un grup de furnizori de servicii medicale din Germania.

Studiile de caz evidenţiază faptul că angajatorii care au oferit servicii de îngrijire a copiilor au constatat o reducere substanţială a fluctuaţiilor de personal; de asemenea, s-a îmbunătăţit calitatea candidaţilor şi viteza de ocupare a posturilor libere; s-a sporit productivitatea muncii prin reducerea numărului de absenţe, printr-o mai bună concentrare a angajaţilor, prin motivarea acestora şi prin creşterea nivelului de implicare; îmbunătăţirea diversităţii de gen şi avansarea femeilor în posturi de conducere.

Serviciile de creştere a copiilor mai bune şi mai convenabile ca preţ sunt văzute din ce în ce mai mult ca un factor determinant de importanţă critică a creşterii economice. Atunci când părinţii lucrează şi participă în mod egal la forţa de muncă, şansele ca ambii să-şi sporească veniturile pe care le aduc în gospodărie cresc, ceea ce are un impact mai mare şi asupra creşterii companiilor pentru care lucrează şi a economiilor din ţările respective. În general, copiii care au acces la educaţie şi îngrijire încă de la vârste mici sunt mai sănătoşi, au performanţe mai bune la şcoală şi devin adulţi mai productivi.

Pentru a întocmi acest Raport, IFC s-a bazat pe experienţa partenerilor săi strategici, inclusiv Care.com, Institutul pentru Cercetare în domeniul Politicilor pentru Femei, Organizaţia Internaţională a Muncii, Kidogo, Pactul Global al Naţiunilor Unite, „UN Women“ (Entitatea ONU pentru egalitate de gen şi emanciparea femeilor), precum şi societăţile implicate în Tackling Childcare Partnership al IFC.

Sectorul privat, care reprezintă aproximativ 90% din locurile de muncă în ţările aflate în curs de dezvoltare, constituie un factor determinant de importanţă critică pentru crearea unor locuri de muncă mai numeroase şi mai bune. Tackling Childcare face parte dintr-un efort mai amplu al IFC de a aborda nu numai tema diferenţelor de abordare în funcţie de gen manifestate pe piaţa muncii, dar şi de a identifica modul în care sectoarele public şi privat pot colabora mai bine pentru a crea pieţe ale serviciilor de îngrijire pentru copii.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din pieţele emergente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici